Skip to main content

Κατάθεση Μπουτάρη:Υπήρχε ενορχηστρωτής-Φοβήθηκα ότι θα μείνω στον τόπο

Στο δικαστήριο ο κ. Μπουτάρης αναγνώρισε τους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους. Τι είπε ο συνήγορος του ενός 20χρονου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση εναντίον μου ήταν οργανωμένη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στο δικαστήριο όπου κλήθηκε να καταθέσει ως πολιτικός ενάγων κατά των τριών συλληφθέντων για την επίθεσή του.

«Υπήρχε ένας ενορχηστρωτής που κάθε τόσο έδινε συνθήματα σε άτομα να φωνάζουν βρισιές εναντίον μου. Κάποια στιγμή χτύπησε παλαμάκια και τα άτομα μαζεύτηκαν γύρω μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στο χώρο της εκδήλωσης και πριν αυτή ξεκινήσει, συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι από δύο - τρία σημεία ακούγονταν διάφορα συνθήματα.

«Ανησύχησα διότι δεν ήταν ομαδική αλλά έρχονταν από συγκεκριμένα σημεία. Και έβλεπα κάποιους που παρακινούσαν τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα. Και μετά συνειδητοποίησα ότι από αυτά τα σημεία, με πλησίασαν τα άτομα», εξήγησε.

Ο κ. Μπουτάρης κατέθεσε επίσης ότι πέρα από τον έντονο σωματικό πόνο, ένιωσε και μεγάλο τρόμο, γι'αυτό και αρχικά δεν ήθελε να μείνει στο νοσοκομείο, αλλά ήθελε να πάει στο σπίτι του. Στο δικαστήριο ο κ. Μπουτάρης αναγνώρισε τους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους, ενώ για τον Γεωργιανό είπε συγκεκριμένα ότι τον είδε να βγάζει τη φανέλα του και να τον χτυπάει με αυτήν «σαν γκλοπ».

Δείτε τι κατέθεσαν οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση στον Μπουτάρη

«Πριν από δύο μήνες είχα βάλει στεντ στην καρδιά, για αυτό φοβήθηκα εκείνη την ώρα ότι θα μείνω στον τόπο», ανέφερε.

Επίσης, ο δήμαρχος είπε πως είδε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τον 20χρονο κατηγορούμενο που έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του, όπου είχε πάει για να βάλει ράμματα στο χέρι του. Όπως είπε ο δήμαρχος: «Δεν μου είπε ότι μετάνιωσε, δεν μου μίλησε αλλά μόλις του έβαλαν τα ράμματα έτρεξε να φύγει. Μάλιστα, η νοσοκόμα τον φώναξε πίσω για να πάρει τα χαρτιά του αλλά αυτός δεν γύρισε».

Ο συνήγορος του δημάρχου κατέθεσε στο δικαστήριο φωτογραφίες από το συμβάν στο οποίο διακρίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον κ. Μπουτάρη.

Μάλιστα, έδειξε και μία φωτογραφία από τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Ιούνιο του 2017 σε διαμαρτυρία κατά του Thessaloniki Pride, από άτομα του εθνικιστικού χώρου. Σε αυτή τη φωτογραφία, ο δικηγόρος υπέδειξε έναν απ'τους κατηγορούμενους.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα περιέγραψε επίσης τα γεγονότα και τόνισε ότι φοβήθηκε πολύ για τον δήμαρχο.

Η υπεράσπιση του 3ου κατηγορουμένου, του 20χρονου, υποστήριξε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με τις αρχές, παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια και υπέδειξε στους αστυνομικούς τον 17χρονο (που στη συνέχεια συνελήφθη και έχει οριστεί δικάσιμος για αυτόν στο Δικαστήριο Ανηλίκων) ως τον κουκουλοφόρο που εμφανίζεται στις φωτογραφίες.

Επιπλέον, η υπεράσπιση του 20χρονου υποστήριξε ότι ο νεαρός παρασύρθηκε από το πλήθος, από την αγανάκτηση που αισθάνθηκε και από το νεαρό της ηλικίας του.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν επίσης ένας αστυνομικός μελετητής του οπτικοακουστικού υλικού, ο αστυνομικός φρουρός του δημάρχου ένας ακόμη αστυνομικός και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλύψω Γούλα.

Οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση κατά του δημάρχου οδηγήθηκαν στα δικαστήρια λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι.

Διαβάστε: Στα Δικαστήρια οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση στον Μπουτάρη

Μάλιστα κατά την είσοδο τους στο Δικαστικό Μέγαρο, ένας από τους 20χρονους, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με τη μπλούζα του φώναξε προς τους δημοσιογράφους: «Χαίρεστε ε; Χαίρεστε!».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους επικοινώνησαν μέσω των δικηγόρων τους με το γραφείο του δημάρχου ζητώντας να μιλήσουν με τον κ. Μπουτάρη.

Διαβάστε: Οι δράστες τηλεφώνησαν στον Μπουτάρη - Ο Κασιδιάρης στον κουκουλοφόρο