Skip to main content

Μπουτάρης: Θα ζητήσω επιστράτευση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Θα ζητήσω από τον Σπίρτζη, επιστράτευση, όσο βαριά και αν ακούγεται η λέξη, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Την επιστράτευση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ πρόκειται να ζητήσει από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη , ο κ. Μπουτάρης προσπαθεί από νωρίς το πρωί να επικοινωνήσει και με τον Χρήστο Σπίρτζη, αλλά και με την γενική γραμματέα του ΥΠΟΜΕΔΙ Πέτη Πέρκα.

«Πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι χρωστούνται λεφτά αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι εάν υπήρχαν και άλλες αστικές συγκοινωνίες θα ήταν αλλιώς, αλλά αυτή τη στιγμή είναι διαφορετικά».

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουν απεργία (σ.σ. εννοεί την επίσχεση) ενώ δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΔΕΘ που μίσθωσε λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο το πράγμα. Η σύμβαση είναι απαράδεκτη για χίλιους λόγους. Ο κύριος και μοναδικός λόγος είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύμβαση χωρίς να συμμετέχει ο δήμος με κυρίαρχο ρόλο», σημείωσε ο κ.Μπουτάρης.

«Θα ζητήσω από τον Σπίρτζη, επιστράτευση, όσο βαριά και αν ακούγεται η λέξη. Πρέπει να αντιληφθούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών δεν είναι στη διακριτική τους ευχέρεια. Είναι καθήκον τους να εξυπηρετήσουν τους πολίτες», υπογράμμισε.

«Και σε ποιον δεν χρωστάει το κράτος; Θα φάνε το λίπος που έχουν μαζέψει οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και μη μου πείτε ότι δεν υπάρχει λίπος», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.