Skip to main content

Μπουτάρης: Θα ζήσω έως τα 105 χρόνια - Δήμαρχος έως τα 100

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε «συμμορία» τα στελέχη της διοίκησής του, τονίζοντας ότι δουλεύουν ασταμάτητα, όλη μέρα, για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Την πρόθεσή του να παραμείνει δήμαρχος έως... 100 χρονών επανέλαβε σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης, εκτιμώντας ότι ίδιος θα ξεπεράσει σε ηλικία τα 102 -105 χρόνια.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε "συμμορία" τα στελέχη της διοίκησή του, αποκαλώντας τους αντιδημάρχους και «παιδιά» του, εκτός του Θανάση Παππά.

«Είναι πραγματική συμμορία. Δουλεύουν ασταμάτητα. Δεν έχουν προσωπική ζωή. Δουλεύουν όλη μέρα για το Δήμο. Και οι οκτώ, συν οι εντεταλμένοι ήταν υπέροχοι. Όλοι είναι παιδιά μου. Εκτός του Παππά που ήταν συμμαθητής μου», είπε , αστειευόμενος ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος, απαντώντας σε φήμες για την υγεία του, ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ καλά και πως είναι σε ένα πρόγραμμα διατροφή, με τη βοήθεια του οποίου αύξησε το βάρος του.

«Κυκλοφορούν διάφορες φήμες ότι ο δήμαρχος είναι άρρωστος. Μπήκα σε ένα πρόγραμμα διατροφής, είμαι 70-71 κιλά. Δεν θα πεθάνω τόσο εύκολα. Σας διαβεβαιώ ότι μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος. Δε θα πεθάνω τόσο εύκολα, η μάνα μου πέθανε 96, η γιαγιά μου 102, η αδερφή της μάνας μου 100. Εγώ θα τους ξεπεράσω, το βάζω 102 - 105, εκεί», είπε χαρακτηριστικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.  

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι είναι σε διαδικασία διακοπής καπνίσματος με το εναλλακτικό τσιγάρο της iqos, αποκαλύπτοντας, ότι στο παρελθόν έχει δοκιμάσει να λάβει βοήθεια από ψυχίατρο, βελονισμό και χάπια.

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σημερινή διοίκηση θα είναι αυτή που θα υλοποιήσει το Στρατηγικό Σχέδιο του δήμου «Θεσσαλονίκη 2030». Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η δημοτική αρχή έχει κάνει λάθη και παραλείψεις. «Βέβαια και κάναμε λάθη. Είμαι ευχαριστημένος από την εξωστρέφεια και πως τα απλά καθημερινά θέματα μπήκαν σε μια σειρά. Δεν καταφέραμε όμως να κάνουμε τον δήμο να δουλεύει ρολόι», είπε.  

Αναφερόμενος στο σχήμα που θα διοικεί, τόνισε πως παλαιότερα οι αντιδήμαρχοι άλλαζαν κάθε χρόνο, κάτι το οποίο δε γίνεται πλέον. «Είχαμε και ορισμένες αποστασιοποιπήσεις, όπως του κ. Ζέρβα, ο οποίος έφυγε, του κ. Κουράκη, με τον οποίο έχουμε πολλές διαφορές από παλιά. Με τον Αβραμόπουλο είχαμε κάποιες διαφορές, αλλά τώρα είμαστε πιο καλά, εξομαλύνονται οι σχέσεις», τόνισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μπουτάρης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. «Με τον Απόστολο έχουμε πολλές ιδεολογικές διαφορές, αυτό δημιουργεί και το πρόβλημα με το Μακεδονικό, οι διαφορετικές θέσεις που έχουμε, δημιουργεί και πολλά άλλα προβληματάκια. Η πόλη ανήκει στην πόλη, δεν ανήκει στην Περιφέρεια. Ο καβγάς θα πάει χρόνια, εμένα δε με ενοχλεί», υπογράμμισε.