Skip to main content

Μπουτάρης: Τα αρχαία της Βενιζέλου θα μας μάθουν να σεβόμαστε την πόλη

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα παραδώσουμε στην πόλη ένα μνημείο πολιτισμού, θα είναι ένα τουριστικό σημείο, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη με τις αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά την παρουσίαση της Απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, έκανε λόγο για δικαίωση του αγώνα και των θέσεων του δήμου, προκειμένου να παραμείνουν επιτόπου οι αρχαιότητες.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα παραδώσουμε στην πόλη ένα μνημείο πολιτισμού που θα κάνει τους Θεσσαλονικείς να μάθουν να σέβονται πιο πολύ την πόλη, θα είναι ένα τουριστικό σημείο», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος κατά την ομιλία του, «η απόσπαση δεν είναι μια απλή ιστορία, δεν είναι πέντε αγάλματα, εδώ βρέθηκαν οικήματα και η μεταφορά τους έχει πολλαπλό κίνδυνο». Ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν θέλουμε να γίνει η Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη που είναι για γέλια με τις αναστηλώσεις».

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο όραμα του δήμου με αφορμή, αυτό το εύρημα στο σταθμό Βενιζέλου. «Μας δημιούργησε ένα όραμα, πέρα την αρχαιολογική πλάζα, να γίνει ο αρχαιολογικός περίπατος της Θεσσαλονίκης, που θα ξεκινάει από σταθμό Βενιζέλο, θα πηγαίνει Διοικητηρίου (φεύγει το παρκινγκ που υπάρχει ενδιάμεσα), θα συνδέεται με τον Άγιο Δημήτριο, Καπάνι, Αριστοτέλους και θα καταλήγει  μέσω Παναγίας Χαλκέων, πάλι στο ίδιο σημείο», τόνισε ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος στη θέση της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ψευδείς ειδήσεις που διατυπώνονταν σχετικά με το κόστος κατασκευής του σταθμού με τις αρχαιότητες.

«Υπάρχει πολύ έντονη αντιπολίτευση που κάνει λόγο για «μια τρύπα στο νερό», κατηγορούν τον δήμο για καθυστέρηση στο έργο, λόγω των αρχαιοτήτων. Απόδειξη ότι δεν φταίει ο δήμος είναι πως από τη στιγμή που άλλαξε η κοινοπραξία έχουμε μια γρήγορη ανάπτυξη των έργων του μετρό», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.