Skip to main content

Μπουτάρης: Στον Θερμαϊκό κολυμπάμε και κολυμπάμε άνετα

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για ένα όργανο διαδημοτικής συνεργασίας με προσωπικό στελέχη υψηλού επιπέδου, με συμβάσεις τριετίας και πενταετίας.

Τη διαδημοτική συνεργασία πρότεινε ως λύση για τη διαχείριση του Θερμαϊκού κόλπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σε παρέμβαση του στη συζήτηση για τη συγκρότηση φορέα για τον Θερμαϊκό Κόλπο σήμερα στο δημαρχείο.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για ένα όργανο διαδημοτικής συνεργασίας με προσωπικό στελέχη υψηλού επιπέδου, με συμβάσεις τριετίας και πενταετίας.

«Δίνεται ευκαιρία στην κυβερνηση να δώσει ένα δείγμα γραφής ότι σέβεται τους δήμους» σημείωσε ο κ . Μπουτάρης, προσθέτοντας μάλιστα ότι όταν συμβαίνει κάτι κακό όπως η έλευση του φυτοπλαγκτού το καλακαίρι, οι πολίτες τον δήμαρχο βρίζουν και όχι τον υπουργό.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα στη διαχείριση του Θερμαϊκού είναι ότι υπάρχουν πολλές αρμοδιότητες χωρίς συντονισμό. Μάλιστα πάνω σε αυτό, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για την τοποθέτηση ενός γλυπτού στην παραλία χρειάστηκαν 32 υπογραφές.
 
Τέλος αναφορικά με την καθαριότητα ή μη του Θερμαϊκού, ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι ο δήμος έχει στείλει ψάρια που ψαρεύτηκαν απο ψαράδες στον Θερμαϊκό και δεν υπήρξαν δείγματα ότι αυτά έφεραν τοξική επιβάρυνση. «Αυτό το λέω για να μην λέμε ότι είναι βρώμικος ο Θερμαϊκός. Στον Θερμαϊκό κολυμπάμε και κολυμπάμε άνετα», σημείωσε.