Skip to main content

Μπουτάρης: Σταματούν οι ταφές στα νεκροταφεία Μαλακοπής

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως δεν θα γίνονται νέες ταφές στα κοιμητήρια της Μαλακοπής. Τι πρότεινε ο Καλαφάτης.

Το τέλος των νέων ταφών στα κοιμητήρια της Μαλακοπής ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν κλείνουν τα νεκροταφεία.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι αυτό θα πάρει λίγο καιρό έως ότι εξεταστούν οι ενστάσεις, που έχουν κατατεθεί, επί της τελευταίας απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, με την οποία ακυρώνεται προηγούμενη απόφαση του δήμου για τη συνέχιση της λειτουργίας των κοιμητηρίων (δείτε εδώ).

«Προσπαθούμε να πείσουμε τους ανθρώπους εκεί ότι ένα νεκροταφείο που έχει μπουκώσει, βγάζουμε τους πεθαμένους από μέσα και είναι... ζωντανοί. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Η αναστολή που είχαμε ζητήσει, ήταν για να κάνουμε έναν διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο κ. Μπουτάρης. Ανακοίνωσε ότι πρέπει να προχωρήσει και η νομιμοποίηση του νεκροταφείου, το οποίο δεν έχει σχετική άδεια.

Καλαφάτης: Ξεκάθαρη και κρυστάλλινη λύση για τη Μαλακοπή

Μια «απλή, ξεκάθαρη και κρυστάλλινη» λύση, για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κοιμητηρίων της Μαλακοπής, κατέθεσε, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης.

Συγκεκριμένα, πρότεινε «να ληφθεί νέα, ομόφωνη απόφαση, με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία, να κατατεθεί πλήρης φάκελος με καλά τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα μία και καλή και να συνεχιστεί η λειτουργία των κοιμητηρίων». «Κυρίαρχο όργανο δεν είμαστε; Γιατί μπερδευόμαστε τώρα; Ας λάβουμε μια τέτοια απόφαση σήμερα», υπογράμμισε.

Όπως τόνισε, «η υπερανάλυση φέρνει παράλυση. Εδώ μέσα υποτίθεται ότι έχει εκφραστεί μία βούληση: Να συνεχίσει η λειτουργία των κοιμητηρίων όπως ήταν. Απλά τα πράγματα. Γι αυτό καταθέτουμε μια απλή, ξεκάθαρη κρυστάλλινη πρόταση».