Skip to main content

Μπουτάρης: Στα Σκόπια δεν κάνουν συλλαλητήρια, εμείς μυαλό δεν έχουμε;

Ούτε εγώ ούτε ο Μητροπολίτης εκφράζουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Το δικό του σχόλιο για τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, κατά τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο νερά της παλαιάς παραλίας της Θεσσαλονίκης, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αμέσως μετά τον καθαγιασμό των υδάτων του Θερμαϊκού Κόλπου.

«Άκουσα τι είπε ο Άνθιμος για τη Μακεδονία... Βέβαια, ούτε εγώ ούτε ο Μητροπολίτης εκφράζουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας. Εγώ ξέρω ένα πράγμα: ότι με τους γειτόνους μας πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Επανέλαβε, δε, πως «σαφώς διαφωνώ με το συλλαλητήριο και έχω πει και ορισμένες κακές λέξεις για το συλλαλητήριο, διότι αυτά δεν εκφράζουν την κοινή γνώμη. Δεν μπορεί ο καθένας να σηκώνεται και να φωνάζει στους δρόμους». Υπενθυμίζεται ότι, χθες, σε συνέντευξή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε κατάπτυστη τη διοργάνωση συλλαλητηρίου για το ζήτημα.

«Δεν ξέρω τι θα προκύψει, πάντως σε μία τέτοια φάση όπου υπάρχει μια διαδικασία δεν μπορούμε να έχουμε ακραίες αντιλήψεις σε συλλαλητήρια. Στα Σκόπια δεν κάνουν συλλαλητήρια, εμείς λίγο μυαλό δεν έχουμε;», διερωτήθηκε, καταλήγοντας.