Skip to main content

Κοντά σε συμφωνία δήμος - ΤΑΙΠΕΔ για το πάρκινγκ στο λιμάνι

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πως είναι κοντά σε συμφωνίαμε το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του επταόροφου πάρκινγκ απέναντι από το λιμάνι.

Κοντά σε συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή της παραχώρησης στον κεντρικό δήμο του επταόροφου πάρκινγκ απέναντι από το λιμάνι βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας πως η παραχώρηση θα γίνει έναντι κάποιου τιμήματος, το οποίο, ωστόσο, δεν αποκάλυψε. «Τζάμπα δεν δίνεται τίποτα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, υπάρχει η σκέψη το εν λόγω πάρκινγκ, καθώς και αυτό που βρίσκεται στο δημαρχείο, να χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν κάποιες από τις θέσεις  στάθμευσης στη ζώνη Θ1 (πιθανότατα κάτω από την Ερμού ή την Τσιμισκή) προκειμένου να απελευθερωθεί το κέντρο.

Ο δήμαρχος πρότεινε παράλληλα να υπάρξουν 2-3 μικρά λεωφορεία, τα οποία θα εξυπηρετούν τους χρήστες του πάρκινγκ, κατοίκους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, για τις μετακινήσεις τους προς τα σπίτια του. Σύμφωνα με αυτήν την αρχική πρόταση, τα λεωφορεία θα είναι σε κυκλοφορία από τις 20.00 έως τις 08.00 έναντι κάποιου τιμήματος, ενδεικτικά 30-50 ευρώ το μήνα.

Η συγκεκριμένη πρόταση, πάντως, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μπουτάρης, θα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα υπάρξει σχετική μελέτη.