Skip to main content

Μπουτάρης: Ρήξη με Ζέρβα - Δεν είναι με εμάς, είναι με άλλους

Το σχόλιο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρου Καλαφάτη για τη στάση του Κωνσταντίνου Ζέρβα και η απάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Τον εκνευρισμό του Γιάννη Μπουτάρη προκάλεσε η λευκή ψήφος του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Ζέρβα, σε ταξίδι του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην Αθήνα.  

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου το Σώμα κλήθηκε να εγκρίνει την τροποποίηση προηγούμενης απόφασης που αφορά στην αεροπορική μετάβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στην Αθήνα.

Όταν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ψήφισε λευκό, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης σχολίασε: «Εδώ έχουμε ρωγμές» για να λάβει την απάντηση από τον δήμαρχο: «Αυτό δεν ειναι ρωγμές Σταύρο μου, είναι ρήξη, ο Κωνταντίνος δεν είναι με μας, είναι με άλλους».

Απαντώντας ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα ψήφισε λευκό γιατί αφορούσε τη μετάβαση των κ.κ. Μπουτάρη και Κουράκη στην Αθήνα για το θέμα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, μέχρι τη στιγμή της ψηφοφορίας, δεν υπήρχε ενημέρωση του σώματος για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, στο οποίο ο ίδιος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως πρώην μέλος του ΔΣ της Αττικό Μετρό.

Όπως έλεγε μετά ο ίδιος, υπερψήφισε εννιά ταξίδια για διάφορες μετακινήσεις αντιδημάρχων, κάνοντας πάντως λόγο για μεγάλο κόστος και συνεχείς μετακινήσεις.