Skip to main content

Μπουτάρης σε Καλαφάτη: Είστε αδιάβαστοι για το Πολεοδομικό Σχέδιο

Αίτημα τριών επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να συζητηθει το Γενικό Πολεοδομικο Σχέδιο σε ειδική συνεδρίαση.

Σε ειδική συνεδρίαση τον Ιανουάριο θα συζητηθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, όπου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα.

Της απόφασης είχε προηγηθεί αίτημα τριών επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα, των «Εντάξει», Σταύρου Καλαφάτη, της «Ανοιχτής Πόλης», Ρίας Καλφακάκου και των «Γειτονιών σε Δράση» Μόνικα Αϊβάζογλου.

Το αίτημα έκανε αποδεκτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς.

Σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ξεκαθάρισε ότι το αίτημα αναβολής γίνεται για αντιπολιτευτικούς λόγους.

«Όλη η διαδικασία έχει περάσει από πολλές διαβουλεύσεις, συζητήσεις, μελέτες για να φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο και ξαφνικά όλοι το θυμήθηκαν, υπάρχει αντιπολιτευτικός λόγος. Το κάνετε για αντιπολιτευτικούς λόγους, θέλετε να αγορεύεται στην τηλεόραση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «είναι αδιάβαστη».

«Είστε ήδη αδιάβαστοι και θα έρθετε και πάλι αδιάβαστοι», είπε ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στον κ. Καλαφάτη, για να απαντήσει ο τελευταίος: «Τις κρίσεις περί διαβάσματος για τον εαυτό σας, δεν θα αξιολογήσετε εσείς πόσο θα είμαστε διαβασμένοι. Δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέφτει κάτω».

«Μαζέψτε πρώτα τα ψίχουλα και θα είστε αιώνια αντιπολίτευση», απάντησε ο κ. Μπουτάρης.   

Και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς άφησε, ωστόσο, αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν είναι το τελικό στάδιο του ΓΠΣ και πως στα προηγούμενα στάδια δεν είχε παρευρεθεί η αντιπολίτευση, ούτε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

«Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, θα αφορά την πόλη για τα επόμενα 30 χρόνια. Θα αδικηθεί η ίδια η πόλη, εάν εξαντληθεί η συζήτηση του θέματος έως ένα από τα 55 θέματα. Να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση και όχι στα ψηλά γράμματα», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης, ζητώντας να έρθουν και οι μελετητές στην ειδική συνεδρίαση.

Για ένα σημαντικό θέμα που θα καθορίσει τη ζωή της πόλης για πολλά χρόνια, σημείωσε από την πλευρά της η κ. Καλφακάκου. «Τέτοια ζητήματα να τα αντιμετωπίζουμε με μεγάλη ανάλυση. Να γίνει ειδική συνεδρίαση και όσοι δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα, θα είμαστε έτσι πιο έτοιμοι για τη συζήτηση», τόνισε η κ. Καλφακάκου.