Skip to main content

Μπουτάρης: Έχει παγώσει η σύμβαση με τον ιδιώτη για την αποκομιδή

Μετά τη συνάντησή του με συμβασιούχος ο δήμαρχος τόνισε πως αυτό που προέχει αυτήν την στιγμή είναι να καθαρίσει η πόλη και πως «όλα έχουν παγώσει».

Διατεθειμένος να μην προχωρήσει στην ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες σε ιδιώτη παρουσιάστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μετά τη συνάντηση με τους συμβασιούχους του νομού Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος επανέλαβε πως αυτό που προέχει αυτήν την στιγμή είναι να καθαρίσει η πόλη και πως για την ώρα «όλα έχουν παγώσει».

«Άκουσα κάποιες προτάσεις από την πλευρά των συμβασιούχων τις οποίες θα εξετάσουμε, κάποιες από αυτές είναι πολύ καλές», είπε ο δήμαρχος.

Σε ερώτηση για το εάν είναι διατεθειμένος ακόμα και τώρα να αποσύρει τον διαγωνισμό, εάν βγει το πλήρες σχήμα των εργαζομένων να καθαρίσει την πόλη, εκείνος απάντησε θετικά, λέγοντας πως «έμενα δεν με ενδιαφέρει πόσα οχήματα θα βγουν, με ενδιαφέρει πόσα σκουπίδια θα μαζέψουν, γιατί κινδυνεύει πια η δημόσια υγεία».

Επίσης ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει σημασία να αποφύγουμε οποιαδήποτε ένταση.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε και ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Ξανθόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο μέχρι την Παρασκευή η πόλη θα έχει καθαρίσει κατά 90% περίπου.

«Επανήλθαμε στην αρχική πρόταση που είχαμε κάνει στον κ. δήμαρχο, ότι εάν η εικόνα της πόλης είναι καλή, να αποσύρει τον διαγωνισμό. Χθες υποσχεθήκαμε στον κ. δήμαρχο ότι παρόλο που είμαστε σε απεργιακή κινητοποίηση, μέσα σε τρεις μέρες θα έχουμε καθαρίσει την πόλη, με προσωπικό ασφαλείας και είμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος των μόνιμων εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος, προσθέτοντας ότι έχουν μαζευτεί μέχρι στιγμής περίπου 1000 τόνοι σκουπίδια. «Ο δήμαρχος μας είπε ότι είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά μας», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία θα εξετάσει το θέμα του ιδιώτη.