Skip to main content

Μπουτάρης: Να παραχωρηθεί στο δήμο για 50 χρόνια η Α’ προβλήτα

Δια νόμου η χρήση όλης της Α’ προβλήτας είναι για πολιτιστικούς σκοπούς και αποκλείεται να πάει σε λιμενικές εργασίες, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Να ξεκαθαριστεί το θέμα με την Α’ προβλήτα ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά. 

«Να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι δεν τρώμε χόρτο» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ζήτησε να παραχωρηθεί για 50 χρόνια στον δήμο η Α’ Προβλήτα, όπως έγινε με την παραλία.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, επεσήμανε ότι δια νόμου η χρήση όλης της Α’ προβλήτας είναι για πολιτιστικούς σκοπούς και πως αποκλείεται να πάει σε λιμενικές εργασίες.

«Κανένας παραχωρησιούχος δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το Kitchen Bar ή το Μουσείο Κινηματογράφου. Δεν είναι στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του. Οι σοβαροί που θα μείνουν στο τέλος, τους ενδιαφέρουν τα 2000 στρέμματα του λιμανιού, όχι τα 70 στρέμματα της Α’ προβλήτας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα ο Γ. Μπουτάρης αποκάλυψε ότι έχει ήδη κάνει επαφές «με δύο από τους σοβαρούς ενδιαφερόμενους για την επένδυση». «Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Δεν είναι στο αντικείμενό τους» σχολίασε για το ζήτημα της Α’ προβλήτας.