Skip to main content

Μπουτάρης: Μαύρη κηλίδα η ΔΕΘ - Να μην κλείσει η πόλη

Αιφνίδια επίθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Έκθεση, την οποία χαρακτήρισε «μία νεκρή μαύρη κηλίδα στην καρδιά της πόλης».

Την αντίθεσή του για το κλείσιμο της πόλης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εξέφρασε για άλλη μια χρονιά ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

«Βαρέθηκα να λέω ότι δεν πρέπει να κλείνει η πόλη. Σαν τον χαζό θα πάω και στα εγκαίνια, εκείνο το οποίο πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστεί το master plan, το οποίο μας έχει παρουσιαστεί», σημείωσε.

Μιλώντας το δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε στην κατάσταση της ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντάς την μαύρη κηλίδα στην πόλη. «Δεν μπορεί η έκθεση να είναι σε αυτή την κατάσταση, μια νεκρή μαύρη κηλίδα στην καρδιά της πόλης», είπε χαρακτηριστικά.  

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος κάλεσε τον δήμαρχο να απαντήσει εάν θα καλέσει τον πρωθυπουργό να μην έρθει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

«Θα κάνει και φέτος η γνωστή έκκληση προς τον πρωθυπουργό να μην έρθει στη Θεσσαλονίκη; Προς τον Αντώνη Σαμαρά είχε πει “δεν μπορεί να έρχεται ως κλέφτης, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις”, 26 Αυγούστου 2013. Τον Αύγουστο του 2016 είχε πει, “η ΔΕΘ είναι εμπορικό και όχι πολιτικό γεγονός για να μπορεί να κάνει ο κόσμος τη δουλειά της. Εάν αρχίσει να διαλύεται η πόλη σκέφτομαι να μην πάω στα εγκαίνια». Σε ποια φάση βρίσκεται ο δήμαρχος», διερωτήθηκε ο κ. Καλαφάτης.

«Το 2013 γινόταν της κακομοίρας. 'Εκλεινε η μισή πόλη και η Θεσσαλονίκη ήταν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης η έκθεση. Και είπα να μην έρθει ο πρωθυπουργός γιατί εάν θυμάστε ήρθε μεσημέρι Σαββάτου και έφυγε Σάββατο βράδυ. Δεν γίνεται αυτό πράγμα. Ολίγον έγκυος δεν έχει. Η' έρχεσαι να κάνεις τα εγκαίνια σοβαρά ή δεν έρχεσαι», σχολίασε ο κ. Μπουτάρης.