Skip to main content

Μπουτάρης: Μόνο για βόλτα η Νέα Παραλία - Χωρίς αναπτυξιακή προοπτική

Ενστάσεις για το έργο της ανάπλασης της νέας παραλίας εξέφρασε εκ νέου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Νέες ενστάσεις για το έργο της Νέας Παραλίας εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης αυτή τη φορά από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι όλα τα κονδύλια του προηγούμενου ΕΣΠΑ πήγαν για την ανάπλαση της παραλίας, η οποία, όπως υποστήριξε, δεν αποτελεί πρόταση ανάπτυξης αλλά είναι μόνο για βόλτα. «Το έργο δεν προσφέρει ανάπτυξη, είναι μόνο για  τη βόλτα και για πέντε περίπτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τις αντιρρήσεις του για το έργο της Νέας Παραλίας είχε εκφράσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed (δείτε αναλυτικά εδώ).

Τότε ο δήμαρχος είχε δηλώσει για την Νέα Παραλία: «Δεν μου αρέσει πάρα πολύ, ήταν έργο του προκατόχου μου. Είμαστε η μόνη παραθαλάσσια πόλη στη Μεσόγειο που δεν έχει βάρκες στην ακτή, μια μαρίνα. Το σχέδιο αυτό χωρίζει την πόλη από τη θάλασσα. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα διορθώσουμε».