Skip to main content

Κλήσεις και πρόστιμα για κάπνισμα στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν και μανιώδης καπνιστής ο ίδιος, ζητεί αυστηροποίηση των ελέγχων στα μαγαζιά για το κάπνισμα.

Αυστηροποίηση των ελέγχων στα μαγαζιά για το κάπνισμα πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την εκστρατεία κατά του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, «πρέπει να αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους στα μαγαζιά». Πρότεινε μάλιστα, να δοθεί εντολή στη δημοτική αστυνομία να γράφουν τα καταστήματα και για το κάπνισμα. «Όχι αν έχουν τασάκια ή όχι, να γράφουν τα καταστήματα που έχουν έστω και έναν καπνιστή και να τρώει το πρόστιμο και ο καπνιστής».

Ο δήμαρχος, καίτοι μανιώδης καπνιστής ο ίδιος, ζήτησε  να σταλεί έγγραφο σε όλους τους επαγγελματίες, με το οποίο θα δίνεται περίοδος χάριτος - μιας εβδομάδας- ότι το κάπνισμα απαγορεύεται στα μαγαζιά». «Εγώ είμαι χαζός που βγαίνω στο πεζοδρόμιο να καπνίσω; Και είμαι καπνιστής με πατέντα όχι αστεία. Δεν μπορούσα να καπνίσω εδώ μέσα; Ο δήμαρχος κάνει ότι θέλει» τόνισε χαρακτηριστικά.