Skip to main content

Ο Μπουτάρης έγραψε το τέλος: «Η Πρωτοβουλία όπως τη γνωρίζαμε πέθανε»

Ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, έστειλε μήνυμα ότι θα συνεχίσει τη διοίκηση της παράταξης με τον δικό του τρόπο.

«Η «Πρωτοβουλία», όπως την γνωρίζαμε, πέθανε»… με αυτή τη φράση του Γιάννη Μπουτάρη, έκλεισε η χθεσινή συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας, σηματοδοτώντας έτσι τη νέα εποχή της δημοτικής παράταξης μετά το πολιτικό διαζύγιο με δημάρχου με τους συνιδρυτές της, κ.κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη..

Άλλωστε, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στη σκιά της καρατόμησης του Παναγιώτη Αβραμόπουλου, την περασμένη εβδομάδα, από τη θέση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ανακοίνωσε τους νέους αντιδημάρχους (δείτε εδώ), χωρίς στο νέο σχήμα να περιλαμβάνεται κάποιος εκ των δύο άλλοτε στενών συνεργατών του, στέλνοντας έτσι ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα συνεχίσει τη διοίκηση της παράταξης με τον δικό του τρόπο. «Ξεκινήσαμε κάποιοι άνθρωποι το 2005, μετά μείναμε οι τρεις μας, κερδίσαμε τον δήμο, αλλά πλέον εγώ αποφάσισα να συνεχίσω με τον δικό μου τρόπο. Η «Πρωτοβουλία» όπως την γνωρίζαμε πέθανε», φέρεται να είπε ο δήμαρχος στο κλείσιμο της συνεδρίασης.  

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του πρώην αντιδημάρχου Ανδρέα Κουράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο και στην πρόταση που κατέθεσε, σε μια ύστατη προσπάθεια για ενότητα στην παράταξη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουράκης κατέθεσε μια «συναινετική», όπως τη χαρακτήρισε πρόταση για τη «Πρωτοβουλία», η οποία τελικά δεν έγινε αποδεκτή. Συγκεκριμένα, πρότεινε να αναλάβει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο των Τεχνικών Έργων, δεσμεύθηκε να μεταπείσει τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο να αναλάβει θέση αντιδημάρχου αλλά με την προϋπόθεση ότι θα απομακρυνθούν από το σχήμα διοίκησης άτομα που εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις.

Ο πρώην αντιδήμαρχος έκανε λόγο για «σοβαρό πλήγμα στην υστεροφημία του Μπουτάρη μετά το τέλος που έδωσε στη συνεργασία των τριών πρωτεργατών, καθώς κατέστρεψε ένα σχήμα που δεν ήταν καθοδηγούμενο από κόμματα».  

Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένονται εξελίξεις στην Πρωτοβουλία από τους δύο συνιδρυτές της παράταξης Ανδρέα Κουράκη και Παναγιώτη Αβραμόπουλο, ο οποίος - να σημειωθεί -απουσίαζε από τη χθεσινή συνεδρίαση.