Skip to main content

Μπουτάρης: Δεν θα απολογηθώ εγώ για τις διακοπές του Ζάεφ

Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική, ακολουθεί την εξωτερική πολιτική της χώρας, τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης στο δημοτικό συμβούλιο.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική», επανέλαβε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας στα πυρά του επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρου Καλαφάτη.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει λόγο για να απολογείται για την απόφαση του Ζόραν Ζάεφ να περάσει τις γιορτές στην πόλη, όπως έκαναν χιλιάδες συμπατριώτες του.

«Ο δήμος δεν κάνει εξωτερική πολιτική, ακολουθεί την εξωτερική πολιτική της χώρας. Εμείς απλά έχουμε μια δραστηριότητα, η οποία λέγεται "Διπλωματία των Πόλεων" και ο στόχος της είναι να προσεγγίσουν οι λαοί των χωρών και των πόλεων που πηγαίνουμε και να καταλάβουν όλοι ότι έχουμε τις ίδιες ανάγκες και αντιλήψεις», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Είχε προηγηθεί η κριτική του κ. Καλαφάτη  ο οποίος σημείωσε ότι ο δήμαρχος κινείται σε υψηλής σημασίας διπλωματικά θέματα, ενώ έχει αναφέρει ότι δεν ασκεί εξωτερική πολιτική (δείτε εδώ)