Skip to main content

Μπουτάρης για Τζιτζικώστα: Δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο του

«Ο περιφερειάρχης είναι εποπτεύουσα αρχή δε μπορεί να καπελώνει τον δήμο» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απαντώντας στον περιφερειάρχη

Συνέχεια έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στη κόντρα που ξέσπασε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.  

«Ο περιφερειάρχης είναι εποπτεύουσα αρχή δε μπορεί να καπελώνει τον δήμο. Ένα σωρό πράγματα ζητάμε και δε δίνει τίποτα», είπε, μιλώντας στο Mega, ο κ. Μπουτάρης, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα(δείτε εδώ). «Δε θέλω να μπω σε κόντρα με τον Τζιτζικώστα. Έχει πέσει και αυτός σε ένα λούκι με τη ΝΔ και με τα πολιτικά» σχολίασε ο δήμαρχος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι «αναγκαστικά θα συνεννοηθούμε, έχουμε δεν έχουμε κόντρες».

Απαντώντας στα όσα είπε ο περιφερειάρχης ότι δεν τον έχει επικοινωνήσει ο δήμος μαζί του, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι τον έχει καλέσει και στο τηλέφωνο και τον έχει προσκαλέσει σε συσκέψεις στις οποίες πήγαινε ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Αηδονόπουλος. «Δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο του ο περιφερειάρχης. Οι πρόσφυγες στο κέντρο της πόλης θα έρθουν, δεν θα πάνε στα χωράφια» σχολίασε.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, οι συναντήσεις που έχει κάνει ο δήμος από το καλοκαίρι για το προσφυγικό, ήταν δουλειά της περιφέρειας κανονικά. «Η περιφέρεια να σηκώσει τα μανίκια και να πει έχω 5-10 σημεία στρατόπεδα κλπ που μπορούν να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες», υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρότεινε τρία σημεία, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο που είναι δίπλα στο δημαρχείο, και για το οποίο είπαν ότι δε γίνεται γιατί είναι εν λειτουργία, τα λουτρά Θέρμης, όπου υπάρχουν αχρησιμοποίητες εγκαταστάσεις καθώς και το οικόπεδο του ΟΣΕ στην δυτική πλευρά της πόλης».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «αυτούς τους χώρους πρέπει να τους αναλάβει η πολιτική προστασία ή ο στρατός. Δεν υπάρχει άλλη οργανωτική δομή να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, δεν μπορεί το κράτος να μένει αμέτοχο».

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Μπουτάρης σχολίασε αρνητικά τον αποκλεισμό των δρόμων. «Δέχομαι ότι οι αγρότες έχουν κάποια δίκαια, αλλά δε μπορείς να αποκλείεις έτσι νταηλίκι την Ελλάδα» σημείωσε. «Κανένας δε ξέρει σε πόσες ώρες θα φτάσει στο αεροδρόμιο, που είναι αποκλεισμένο», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «δεν έχουν αντιληφθεί ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει».