Skip to main content

Μπουτάρης για ΣΥΡΙΖΑ: Eίναι ηλίθιοι και τρελοί αλλά... τους στηρίζω

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δηλώνει στη Die Zeit ότι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι «είμαστε στην Κούβα ή στη Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του '20»

Μισώ τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εντελώς ηλίθιοι, δηλώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στη συνέντευξη, που παραχωρήθηκε στο Plaisir στην πλατεία Αριστοτέλους στις 30 Απριλίου, και την οποία  υπογράφει ο δημοσιογράφος Lenz Jakobsen, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δηλώνει πως «η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι είμαστε στην Κούβα ή στη Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του 1920».

Ωστόσο, ο κ. Μπουτάρης επισημαίνει πως «έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για ένα καλύτερο μέλλον και πρέπει να τη στηρίξουμε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μπουτάρης αναφέρεται στον συγκεντρωτικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό κράτος, επικαλούμενος το παράδειγμα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, τη διαχείριση του οποίου, όπως λέει, έχει κεντρικά το κράτος και όχι η ίδια η πόλη.

«Η Αθήνα τα κάνει όλα μόνη της. Ακόμα και αυτά για τα οποία δεν έχει ιδέα, και παρότι βρίσκεται πολύ μακριά», προσθέτει.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, πάντως, ο δήμαρχος επιχείρησε να μαζέψει την πολύ αιχμηρή δήλωσή του λέγοντας ότι «αυτό που  είπα είναι ότι είναι τρελοί για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα πράγματα. Δεν είπα όμως ότι τους μισώ. Μπορεί να έγινε λάθος στη μετάφραση από τα Αγγλικά, στα Γερμανικά και στα Ελληνικά».

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν θα απολογηθεί για τη δήλωσή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάνουν τραγικά λάθη, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση γιατί είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, για να τα καταφέρει να τα βγάλει πέρα στο έργο που έχει αναλάβει».