Skip to main content

Μπουτάρης: Έψαχνα χασίς για την άρρωστη γυναίκα μου

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για τη φαρμακευτική κάνναβη αλλά και τη νομιμοποίησή της για προσωπική χρήση.

Αίσθηση προκάλεσε η ομολογία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης. Όπως είπε, μιλώντας στον Σκάι, όταν η γυναίκα του ήταν άρρωστη με καρκίνο, έψαχνε να της δώσει χασίς.

«Το λέω εν ψυχρώ και δημόσια, η γυναίκα μου είχε καρκίνο, πέθανε από καρκίνο. Όταν είχε διάφορους πόνους, εγώ έψαχνα να βρω χασίς, της έδινα χασίς, με ιατρική συμβουλή», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν το έκανε για να θεραπεύσει τον καρκίνο αλλά για να απαλύνει τους πόνους της συζύγου του.

Όπως εξήγησε, «ο γιατρός δεν μου είπε, πάνε στο μπακάλη να βρεις χασίς, αλλά ότι είναι μια μορφή παυσίπονου, που μπορεί να απαλύνει την κατάσταση».

Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε αντίθετος με τη νομιμοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τσιρώνη σχετικά με την καλλιέργεια κάνναβης στο μπαλκόνι ανέφερε: «Χαζά ειναι αυτά να έχουμε στο μπαλκόνι, πού να ξέρω αν το έχεις για θεραπευτικούς σκοπούς ή για να ντουμανιάζεις».

Άνθρωποι του Μεσαίωνα όσοι αντιδρούν για την «Ώρα του Διαβόλου»

Ερωτηθείς σχετικά χαρακτήρισε ανθρώπους του Μεσαίωνα, αυτούς που αντιδρούν εδώ και λίγες μέρες για τη θεατρική παράσταση «Η Ώρα του Διαβόλου», στο θέατρο Αριστοτέλειο.

Όπως είπε, μιλώντας στο Σκάι, «κάποια πράγματα στην πόλη έχουν ξεσαλώσει, όποιος θέλει κάνει ό,τι θέλει». Έφερε ως παράδειγμα και τα όσα διαδραματίζονται τα πανεπιστήμια, όπου όπως ανέφερε, «οι καθηγητές των ΑΕΙ δεν τα ανέχονται, αλλά φοβούνται να πάρουν την αστυνομία». Όπως τόνισε, «άσυλο δεν σημαίνει μπαίνω και κάνω ότι θέλω αλλά εκφράζω ελεύθερα τις απόψεις μου».

«Το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος, όταν γίνεται μια καταγγελία πρέπει να έρθει η αστυνομία να τους μαζέψει. Αλλά και η αστυνομία έχει δίκιο, όταν συλλαμβάνουν διάφορους, τους πάνε στα δικαστήρια και τους αφήνουν ελεύθερους», σημείωσε.

Για τη μαθητική παρέλαση

Επανέλαβε ότι δεν θα πάει στην μαθητική παρέλαση, σημειώνοντας ότι θα πάει εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης. «Ότι είμαι μειοψηφία δεν σημαίνει ότι δεν θα λέω τη γνώμη μου», υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας πως είναι προσωπική του άποψη.

Όπως εξήγησε, σε όλο τον κόσμο γίνονται στρατιωτικές παρελάσεις, αλλά μαθητικές μόνο στην Ελλάδα. «Με ενοχλεί και ως αισθητική παρουσία και ουσιαστικά είναι σαν να τους προετοιμάζεις ως στρατιώτες», ανέφερε. Ο κ. Μπουτάρης τόνισε επίσης πως στη δική του εποχή το ΄60, «γινόταν δοκιμές και περπατούσαμε σαν στρατιωτάκια, ενώ τώρα τους βλέπεις σαν ρεμπέτ ασκέρ να περπατάνε και σε πιάνει θλίψη».

Σχετικά με το αποτεφρωτήριο τόνισε ότι περιμένει εδώ και πέντε χρόνια της υπογραφές και τη νομοθετική ρύθμιση για να προχωρήσει στη δημιουργία του.

Αναφορικά με την υποψηφιότητά του το 2019 για δήμαρχος, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, λέγοντας ότι του αρέσει η δουλειά του, ενώ επανέλαβε τα όσα έχει πει στο παρελθόν ότι «θα είναι έως τα 100 του δήμαρχος».