Skip to main content

Μπουτάρης: Επιτέλους ένα έργο που δίνει λύση στο πρόβλημα στάθμευσης

Την έναρξη των εργασιών διαγράμμισης στην οδό Ολυμπιάδος επιθεώρησε σήμερα ο δήμαρχος - Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο νέο μέτρο και τα Δημήτρια.

Την έναρξη των εργασιών διαγράμμισης που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του νέου Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης επιθεώρησε σήμερα, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την οδό Ολυμπιάδος και θα συνεχιστούν  στις οδούς Κασσάνδρου και Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Κωνσταντίνου Μπελιμπασάκη και εκπροσώπων του Συμβουλίου της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, απ΄όπου και θα εφαρμοστεί πιλοτικά το νέο σύστημα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε σημαντική την εφαρμογή του προγράμματος και είπε πως «επιτέλους δρομολογείται ένα καίριο έργο που θα δώσει λύση στο οξύ πρόβλημα της στάθμευσης με ένα δίκαιο και σύγχρονο πάνω απ’ όλα σύστημα».

«Το μέτρο εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της Διοίκησης του Δήμου γύρω από το κυκλοφοριακό. Στο ίδιο πλαίσιο, σύντομα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης, το οποίο εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η μελέτη για την αρτιότερη λειτουργία των λεωφορειολωρίδων καθώς και η χωροθέτηση για τις νέες πιάτσες των ταξί. Για να προχωρήσουν όλα αυτά και να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα, χρειαζόμαστε τη στήριξη από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και απαραιτήτως τη συνεργασία όλων των δημοτών», συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας του με δημοσιογράφους, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των Δημητρίων, τονίζοντας ότι δεν καταλαβαίνει την αντιπολιτευτική διάθεση πάνω σε αυτό το θέμα.

«Τα Δημήτρια δυστυχώς δεν έγιναν από μία αστοχία των συμβούλων της δημοτικής παράταξης και από μια κακή διάθεση της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων και των αποστασιοποιημένων της Πρωτοβουλίας» δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι το ζήτημα που προέκυψε για τον καλλιτεχνικό αυτό θεσμό που διαρκεί 50 χρόνια στην πόλη, είναι πρωτοφανές. 

Το πρόγραμμα του νέου συστήματος θα εφαρμοστεί πιλοτικά περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και για δύο μήνες στην 3η Δημοτική Κοινότητα, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες διαγράμμισης και κάθετης σήμανσης σε οδούς και των υπόλοιπων Κοινοτήτων, ώστε να ενταχθούν στο νέο καθεστώς.

Το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα, καθώς η χρέωση για τις 2.000 θέσεις θα γίνεται ανά λεπτό και όχι ανά ώρα, ενώ οι σχετικές υπηρεσίες θα παρέχονται μέσω κινητών τηλεφώνων, μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεφωνικά.