Skip to main content

Μπουτάρης: Εντός της ημέρας ο ιδιώτης-Το ΠΑΜΕ εμποδίζει την αποκομιδή

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση των εργαζομένων όταν θα βγει ο ιδιώτης για την αποκομιδή.

«Ασπιρίνη» χαρακτήρισε το σχέδιο Σκουρλέτη για το ζήτημα των συμβασιούχων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας στον Focusfm ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι σήμερα βγαίνουν στους δρόμους τα οχήματα ιδιωτικής εταιρίας, προκειμένου να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Επανέλαβε ότι δεν βγαίνουν οι αριθμοί για την συνολική αποκομιδή μόνο με τους εργαζόμενους και χρειάζεται και ο ιδιώτης.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση των εργαζομένων. Όπως είπε «μαζεύεται το ΠΑΜΕ, για να εμποδίσει την αποκομιδή, ενώ αναμένεται να κλείσουν τον ΣΜΑ και τον ΧΥΤΑ».

Ο κ. Μπουτάρης, τάχθηκε εκ νέου υπέρ των ιδιωτών, λέγοντας μάλιστα, ότι «πολλοί δήμοι έχουν ιδιώτες πια στα σκουπίδια, ειδικά τουριστικοί, που το καλοκαίρι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Σημείωσε ότι το κόστος για την αποκομιδή από τους συμβασιούχους είναι 137 ευρώ ο τόνος σήμερα. Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητάει 650 περίπου μόνιμους στην καθαριότητα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.