Skip to main content

Μπουτάρης: Διδακτική η συνάντηση με Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ενημέρωσε τη δημοτική ομάδα για το ταξίδι της αντιπροσωπείας του δήμου Θεσσαλονίκης στην Κωνσταντινούπολη

Το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, το νέο σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης καθώς και ο εορταστικός διάκοσμος βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της δημοτικής Ομάδας της «Πρωτοβουλίας».

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ενημέρωσε τη δημοτική ομάδα για το ταξίδι της αντιπροσωπείας του δήμου Θεσσαλονίκης στην Κωνσταντινούπολη, την οποία επισκέφθηκε ως πρόεδρος της «Αγιορείτικης Εστίας». Χαρακτήρισε εποικοδομητική και διδακτική τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Παράλληλα, το θέμα της ενημέρωσης των δημοτών για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο αρχικά θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης (Α’, Γ’, Ε’) απασχόλησε τη Δημοτική Ομάδα.

Η ενημερωτική καμπάνια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσίαση στις υπηρεσίες των Κοινοτήτων και στα Κοινοτικά Συμβούλια, ενημερωτικά έντυπα, τα οποία θα μοιράζονται σε διάφορα σημεία του δήμου, παραγωγή και προβολή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών spots, καθώς και τηλεφωνική γραμμή και help desk στο κτήριο του δημαρχείου για ερωτήσεις και ενημέρωση του κοινού.

Το υπό εφαρμογή σύστημα, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, εκσυγχρονίζει και ρυθμίζει τη στάθμευση με τρόπο δίκαιο και επωφελή τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος εκπαίδευσης και αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ενημέρωσε τη Δημοτική Ομάδα για την εξέλιξη των προετοιμασιών σχετικά με τον εορταστικό διάκοσμο και τις εκδηλώσεις που αφορούν τον φετινό εορτασμό των Χριστουγέννων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις Δημοτικές Κοινότητες. Το ολοκληρωμένο σχέδιο θα παρουσιαστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.