Skip to main content

Μπουτάρης: Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να μείνει χωρίς αεροδρόμιο

Μιλώντας στο βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης πρότεινε να ληφθεί απόφαση προσφυγής στο υπουργείο.

Στο πρόβλημα με τους διαδρόμους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την ακύρωση πτήσεων από την EasyJet αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας στο βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι «δεν γίνεται να αφήσουμε έτσι το θέμα» και πως «δεν μπορεί η πόλη να μείνει χωρίς αεροδρόμιο».

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια μεγάλη ανωμαλία με τον μπλοκαρισμένο διάδρομο. Η Easy Jet ακύρωσε τις πτήσεις της. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Η μία εταιρία μετά την άλλη ακυρώνουν πτήσεις. Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να μείνει χωρίς αεροδρόμιο και ο μόνος τρόπος πρόσβασης στην πόλη να είναι με το αυτοκίνητο»», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μάλιστα, πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση προσφυγής στο υπουργείο.  «Να πάρουμε απόφαση να προσφύγουμε στο υπουργείο Μεταφορών», επισήμανε.