Skip to main content

Γύρισμα Μπουτάρη: Δεν με απασχολεί το «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα

Λίγες ώρες μετά τη συγκρότηση επιτροπής, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, υπέρ του «ναι», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κρατάει αποστάσεις από το δημοψήφισμα.

Αποστάσεις από το «ναι» ή το «όχι» στο δημοψήφισμα κράτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παρότι, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο ίδιος, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη, συγκρότησαν επιτροπή υπέρ του «ναι» (δείτε εδώ).

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως «Δεν με ενδιαφέρει το ναι ή το όχι στο δημοψήφισμα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αποφύγουμε τον διχασμό πειστούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Ευρωπαίοι να υπογράψουν μια συμφωνία η οποία να βάζει τέλος στη λιτότητα».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνέχισε λέγοντας πως «ζούμε μια κατάσταση στην οποία πρέπει να έχουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Το κλείσιμο των τραπεζών για μία εβδομάδα και το όριο των 60 ευρώ στις αναλήψεις είναι κακοί σύμβουλοι για να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Αν είμαστε όλοι ενωμένοι και αντιληφθούν κυβέρνηση και εταίροι ότι τελείωσαν τα ψέματα, τότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ο Θεός βοηθός».

«Ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας αυτή τη στιγμή είναι ο διχασμός. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μη διχαστούμε και να είναι οι μεν προδότες και οι δε πατριώτες ή ανάποδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό, να έχουμε έναν διχασμό ο οποίος θα μας διαλύσει κυριολεκτικά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα εξαιρετικά σημαντικό για όλη τη χώρα. «Πρέπει να οριστικοποιηθεί η κατάσταση. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η απόφαση για το δημοψήφισμα που είναι «ναι ή όχι στο μνημόνιο». Ερώτηση δική μου, ποιο μνημόνιο;», διερωτήθηκε.