Skip to main content

Μπουτάρης: Δεν θα κλείσουμε το πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας

Να περιμένουμε την οριστική απόφαση του ΣτΕ, ο δήμος δεν μπορεί να χάσει έσοδα 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης ζητάει το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του, για το θέμα που έχει προκύψει μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης για τη διοικητική αποβολή της επιχείρησης που εκμεταλλεύεται το πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο Δήμος, μετά την απόρριψη της προσφυγής του από την ειδική επιτροπή του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, καλείται να κινήσει τη διαδικασία διοικητικής αποβολής της εταιρείας που έχει την εκμετάλλευση του χώρου.

Ωστόσο, ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ότι ο δήμος δεν προτίθεται να προχωρήσει στην αποβολή της επιχείρησης, μέχρι την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης.

«Έγινε μία καταγγελία, προφανώς από ανταγωνιστική επιχείρηση. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δημιουργείται ένα θέμα για έναν χώρο που εδώ και 30 χρόνια είναι πάρκινγκ. Ο δήμος δεν μπορεί να χάσει έσοδα 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο, είναι πολλά τα χρήματα, ούτε η πόλη μπορεί να χάσει 250 θέσεις πάρκινγκ, που αντιστοιχούν στην εξυπηρέτηση 1.000 και πάνω αυτοκινήτων ημερησίως. Ούτως ή άλλως έχουμε πει ότι το πάρκινγκ θα σταματήσει να λειτουργεί όταν ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης της περιοχής. Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να συνεχίσουμε να εισπράττουμε αυτά τα έσοδα. Η Αποκεντρωμένη δεν μπορεί να παρεμβαίνει επί της ουσίας, προτείνω να την αγνοήσουμε, μέχρι να αποφασίσει οριστικά το ΣτΕ. Αν κλείσουμε το πάρκινγκ θα ξεσηκωθεί όλη πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Από την πλευρά του, όμως, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα έχουν ευθύνες τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που δεν θα εγκρίνουν τη διοικητική αποβολή της επιχείρησης, όπως ορίζει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Έτσι, αποφασίστηκε να συζητηθεί εκ νέου το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου μέχρι τότε να υπάρχει και η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας.