Skip to main content

Χαμός στην Πρωτοβουλία - Σκληρή κόντρα Μπουτάρη με Ζέρβα για το μετρό

Αιχμές εκατέρωθεν μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του πρώην αντιδημάρχου για το μετρό Θεσσαλονίκης. Αποχώρησε εκνευρισμένος ο Μπουτάρης

Δεν έχουν τέλος οι εσωτερικές συγκρούσεις στη διοικούσα παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να στέλνει μήνυμα, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου σε όλα τα μέλη, σε έντονο ύφος.

Προκληθείς από τον δημοτικό σύμβουλο των «Εντάξει» Σωκράτη Δημητριάδη για το εάν είναι ή όχι δημοκρατική η στάση του, σε αντιπαράθεση που είχαν για τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου, ο κ. Μπουτάρης απάντησε: «Θα σου πω, για να το ακούσουν και οι δικοί μου, στην Πρωτοβουλία. Εάν δε τους αρέσει, να βρουν έναν πιο δημοκρατικό άνθρωπο από μένα».

Τη στιγμή εκείνη ο δήμαρχος μιλούσε για τις αρχαιότητες στο Μετρό, καυτηριάζοντας τη στάση του επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρο Καλαφάτη. Τότε επιχείρησε να λάβει το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Σωκράτης Δημητριάδης και ο δήμαρχος του απάντησε ότι δεν του δίνει το λόγο. Ο κ. Δημητριάδης σχολίασε τότε στον κ. Μπουτάρη ότι «γι΄ αυτή του τη στάση κατηγορείται από τα δικά του μέλη της Πρωτοβουλίας πως δεν είναι δημοκρατικός».

Μετά από αυτή του την τοποθέτηση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτοβουλία» Κωνσταντίνος Ζέρβας επιχείρησε να διορθώσει τον δήμαρχο στα όσα ανέφερε για μετρό, αμφισβητώντας ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το έργο κατά την περίοδο 2017-2018.

Η τοποθέτηση Ζέρβα ενόχλησε τον κ. Μπουτάρη και ακολούθησε έντονος διάλογος. «Εσένα σου ζήτησα να παραιτηθείς από μέλος του Δ.Σ. της Αττικό Μετρό και δεν το έκανες. Γιατί υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων και εσύ με έγραψες» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Ποτέ δε μου ζήτησες να παραιτηθώ όσο ήμουν αντιδήμαρχος. Εκεί βρισκόμουν πριν αναλάβω αντιδήμαρχος. Αντίθετα εσύ έκανες μεγάλες προσπάθειες να βάλεις άλλον δημοτικό σύμβουλο να διοριστεί μέσα στο Δ.Σ. της Αττικό» απάντησε ο κ. Ζέρβας.

«Για να επηρεάσω τα πράγματα» ανταπάντησε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος αναχώρησε εκνευρισμένος από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.