Skip to main content

Μπουτάρης: Ας λένε ό,τι θέλουν για τη σχέση μου με τον Ιβάν Σαββίδη

Τα λουτρά Θέρμης, οι ενστάσεις μελών της Πρωτοβουλίας και η απάντηση του δημάρχου - Τι ειπώθηκε για το 12ο δημοτικό σχολείο και τα τραπεζοκαθίσματα

του Δημήτρη Παπανίκου

«Ας μου λένε ό,τι θέλουν για τη σχέση μου με τον Ιβάν. Ο Σαββίδης είναι ο μόνος που βάζει ζεστό χρήμα στην περιοχή και έχει επιχειρηματικά σχέδια για την πόλη». Με τη ρητή αυτή δήλωση απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης στις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν από μέλη της δημοτικής ομάδας του για τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την παραχώρηση των λουτρών Θέρμης στον ομογενή επιχειρηματία, καθώς και για τη θετική στάση του απέναντι σε άλλα επιχειρηματικά σχέδια του κ. Σαββίδη, όπως η δημιουργία μαρίνας μπροστά στο «Μακεδονία Παλάς».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι ο επιχειρηματίας έχει εξασφαλίσει την άδεια για τη μαρίνα, χωρίς να απαιτείται η εμπλοκή του δήμου. Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ο κ. Σαββίδης του έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη των λουτρών Θέρμης και αναμένει το επόμενο διάστημα να του στείλει και την ολοκληρωμένη κοστολόγηση. Τόνισε, επίσης, πως έχει πει στον επιχειρηματία ότι είναι προτιμότερο να γίνει νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θέρμη παρά να ανακατασκευαστεί το παλιό στην Τούμπα.

Ενστάσεις επ’ αυτών διατύπωσαν τόσο η Ελένη Χοντολίδου, όσο και ο Ανδρέας Κουράκης. Ο τελευταίος τόνισε πως ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει με διαφανείς διαδικασίες τύπου ΤΑΙΠΕΔ στην αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του, όπως τα λουτρά, με ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς. «Ο δήμος δεν είναι εταιρεία για να συζητούν και να αποφασίζουν δύο επιχειρηματίες για το πώς θα συνεργαστούν», τόνισε.

Το 12ο δημοτικό σχολείο

Στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα του 12ου δημοτικού σχολείου με τον αντιδήμαρχο Θανάση Παππά να ανακοινώνει ότι το σχολείο θα καταργηθεί επειδή ο δήμος δεν μπορεί, καθώς δεν είναι ιδιοκτήτης, να προχωρήσει  σε εργασίες αποκατάστασης. Ο κ. Κουράκης αντέτεινε πως ο δήμος θα μπορούσε να έρθει σε συνεννόηση με τον ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο ανήκει το οικόπεδο και να λυθεί το θέμα. Στη συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι, παρά την απόφαση του δήμου να κλείσει το σχολείο, πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησαν κανονικά οι εγγραφές μαθητών κάτι που ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Δημαρέλος δήλωσε ότι δεν το γνώριζε.

Τα τραπεζοκαθίσματα

Αποφασίστηκε επίσης, να επιστρέψει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η συζήτηση για τα τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στους πέριξ πεζοδρόμους, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για συγκεκριμένη λύση. Στη διάρκεια της συζήτησης αποκαλύφθηκε ότι έχει ατονήσει το μέτρο της κατάσχεσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων το οποίο, όπως ειπώθηκε, εφαρμόστηκε τελευταία φορά πριν από τέσσερα χρόνια, το 2013!
Η συνεδρίαση κράτησε περίπου 3,5 ώρες και κύλησε σε σχετικά ήπιους τόνους. Ο κ. Μπουτάρης παρέμεινε κάτι λιγότερο από μια ώρα και εν συνεχεία αποχώρησε. Απουσίαζαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Λίνα Λιάκου και Έλλη Χρυσίδου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Ζέρβας, Γιώργος Αρβανίτης, Θανάσης Παπαναστασίου, Λάζαρος Ζαχαριάδης κ.ά. Ο κ. Ζαχαριάδης είχε στείλει το πρωί email με το οποίο εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η ατζέντα περιείχε πολλά και σοβαρά θέματα. «Για τουλάχιστον πέντε απ’ αυτά θα έπρεπε να αφιερώσουμε μια συνεδρίαση αποκλειστικά» ανέφερε, υπογραμμίζοντας «δεν κατάλαβα για ποιο λόγο μπήκαν όλα μαζί».