Skip to main content

Μπουτάρης:Απαντήστε επί της ουσίας κύριε Παπαγεωργόπουλε

Να απολογηθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου και όχι να απειλεί με αγωγές καλεί τον δήμαρχο της πόλης ο Γ.Μπουτάρης
Απάντηση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπολο σχετικά με τις «απειλές» για αγωγή δίνει ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας», Γιάννης Μπουτάρης.

«Αντί  ο απερχόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να απειλεί με αγωγές, θα έπρεπε να  απολογηθεί στο λαό της πόλης για την υπεξαίρεση 23,5 εκατ. Ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, στα οποία δεν συνυπολογίζονται άλλα 8 εκατ. Ευρώ από τις οφειλές προς τη ΔΟΥ, ούτε οι τόκοι υπερημερίας, αλλά ούτε και τα πρόστιμα» σημειώνει ο κ. Μπουτάρης.

Αφορμή για την κόντρα που ξέσπασε, ήταν οι δηλώσεις του υποψήφιου δήμαρχου για «τρύπα 50 εκατομμυρίων ευρώ» στον κεντρικό δήμο. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος απάντησε σήμερα, προειδοποιώντας πως εάν ο κ. Μπουτάρης δεν αποδείξει εντός 48 ωρών «τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του» ή δεν πάρει πίσω τα συγκεκριμένα «ψεύδη» τότε θα προχωρήσει σε αγωγή εναντίον του.

Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης, ως απόδειξη των όσων είπε, παραθέτει το ενδιάμεσο πόρισμα της  οικονομικής επιθεωρήτριας Θεσσαλονίκης, Αναστασίας Τσεμπερά (28/8/2009), το οποίο χαρακτηρίζει «κόλαφο για τον κ. Παπαγεωργόπουλο». 

«Ο υπηρεσιακός παράγοντας στην κορυφή της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν μερίμνησε για την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος στα λογιστικά του Δήμου, ούτε άσκησε έλεγχο για τα χιλιάδες παραποιημένα παραστατικά και τα πλαστογραφημένα τιμολόγια, τα οποία εκδίδονταν επί σειρά ετών, ούτε επέβαλλε πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος του κατηγορούμενου, μόλις αντιλήφθηκε την καταχρηστική συμπεριφορά κατά τη διαχείριση χρημάτων, δεδομένου ότι, όπως ο ίδιος ο κατηγορούμενος  αναφέρει στην κατάθεσή του, "ο Δήμαρχος γνώριζε για το τι έκανε" ( σελ. 206 του πορίσματος) υπογραμμίζει ο κ. Μπουτάρης.

Αναφερόμενος στον κ. Παπαγεωργόπουλο, ο υποψήφιος δήμαρχος τονίζει: «Κύριε Παπαγεωργόπουλε, εάν επί της ουσίας έχετε να πείτε κάτι γι’ αυτή τη δυσώδη υπόθεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης και σε σχέση με τη διασπάθιση χρημάτων που αποτελούσαν οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έχει καλώς.
Εάν μπορείτε να εξηγήσετε στους Θεσσαλονικείς γιατί οι εμπλεκόμενοι «δεν εφάρμοσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τις ισχύουσες διατάξεις των νόμων, των βασιλικών διαταγμάτων «περί οικονομικής διοικήσεως και λογιστικού των Δήμων και Κοινοτήτων και των σχετικών εγκυκλίων», με αποτέλεσμα επί 7 ολόκληρα χρόνια να κάνουν φτερά δεκάδες εκατ. Ευρώ από τα ταμεία, του Δήμου, πάλι έχει καλώς».

Τέλος, αναφέρει ότι με το να ποινικοποιεί την πολιτική ζωή της πόλης δεν απαντάει στα ερωτήματα που γεννιούνται στη σκέψη κάθε Θεσσαλονικιού. «Αφήστε, λοιπόν, τις απειλές περί αγωγών, γιατί με τέτοιες ενέργειες δεν αποτινάσετε τις πολιτικές σας ευθύνες  ούτε μπορείτε να διεκδικείτε "άφεση αμαρτιών" για τα έργα και τις ημέρες  της διοίκησής σας στο Δήμο Θεσσαλονίκης» καταλήγει ο υποψήφιος δήμαρχος.