Skip to main content

Μπουρούσης και Βασιλόπουλος οι αρχηγοί της Εθνικής Ανδρών

Ο Θ.Σκουρτόπουλος ανέθεσε καθήκοντα αρχηγού και στον παίκτη του Άρη,σε μία κίνηση με ξεκάθαρο συμβολισμό τη σύνδεση της παλιάς με την καινούργια γενιά

Για τις αναμετρήσεις με την Μεγάλη Βρετανία εκτός και το Ισραήλ εντός για την προκριματική Φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 προετοιμάζεται η Εθνική Ανδρών και μάλιστα θα έχει όχι έναν, αλλά δύο αρχηγούς: Τον Γιάννη Μπουρούση και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Αυτό αναφέρει η επίσημη σελίδα της ΕΟΚ υπογραμμίζοντας ακόμη: «Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, δίπλα στον Μπουρούση, ο οποίος είναι εδώ και δύο χρόνια αρχηγός, ανέθεσε ανάλογα καθήκοντα και στον Βασιλόπουλο, σε μια κίνηση με ξεκάθαρο συμβολισμό τη σύνδεση της παλιάς γενιάς με την καινούρια. Ένα χρυσό δίδυμο, αφού και των δύο το πρώτο βήμα με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών οδήγησε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωμπάσκετ 2005 στο Βελιγράδι.

Ο Μπουρούσης από εκείνο το φθινόπωρο του 2005 μέτρησε 153 συμμετοχές και 1.425 πόντους, δηλώνοντας πάντα το «παρών», όποτε κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με χρυσό συνοδεύτηκε και το ντεμπούτο του στα μπλε γενικότερα: Το 2002 είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Νέων Ανδρών. Και μην ξεχνάμε πως έχει γιορτάσει κι ένα χάλκινο μετάλλιο, στην αυλαία του Ευρωμπάσκετ 2009.

Ο Βασιλόπουλος ακολούθησε τον δικό του δρόμο, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά ξεπέρασε κάθε εμπόδιο που του παρουσιάστηκε ξανά και ξανά στο δρόμο του, για να φορέσει και πάλι το εθνόσημο. Μέχρι να φτάσει στο χρυσό του 2005, είχε στη συλλογή του δυο χάλκινα μετάλλια στο Ευρωμπάσκετ 2002 και στο Παγκόσμιο 2003 με την Εθνική Εφήβων, ένα ασημένιο με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Παγκόσμιο του 2005, ενώ ένα χρόνο αργότερα πανηγύρισε και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Ανδρών στην Ιαπωνία. Με την Εθνική Ανδρών μετρά 51 συμμετοχές και 176 πόντους».