Skip to main content

Καταλονία: Μπλόκο της Δικαιοσύνης στο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία

Το καταλανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη ενέκρινε νόμο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την 1η Οκτωβρίου - Κόκκινο άναψε το Συνταγματικό Δικαστήριο

Μπλόκο στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας της Καταλονίας την 1η Οκτωβρίου, βάζει το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας, καθώς ακύρωσε τον σχετικό νόμο που ενέκρινε το καταλανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

Νωρίτερα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι ζήτησε από το Δικαστήριο να κρίνει παράνομη τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι το καταλανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη ενέκρινε νόμο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας την 1η Οκτωβρίου, αλλά και για τον καθορισμό νομικού πλαισίου για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

Το αποτέλεσμα της ολομέλειας της καταλανικής βουλής ήταν εν πολλοίς προδιαγεγραμμένο, δεδομένης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που διαθέτουν στο σώμα τα αποσχιστικά κόμματα της συμμαχίας Junts pel Si (Μαζί για το Ναι) και οι αντικαπιταλιστές του CUP.