Skip to main content

Μπλόκο εργαζομένων στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (vids)

Η συνεδρίαση ξεκίνησε αλλά όταν δεν έγινε δεκτό το αίτημα απόσυρσης, τότε οι εργαζόμενοι μπήκαν μπροστά στο προεδρείο και εμπόδισαν τη διεξαγωγή της.

Μπλόκαραν οι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα κατακύρωνε την προσφορά ιδιώτη για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης οι εργαζόμενοι ζήτησαν να αποσυρθεί το θέμα της ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιώτη και όταν δεν έγινε δεκτό το αίτημα τους μπήκαν μπροστά στο προεδρείο και εμπόδισαν τη διεξαγωγή της.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Πέτρος Λεκάκης διέκοψε τη συνεδρίαση και ανακοίνωσε ότι θα γίνει σε άλλο χώρο. Ο κ. Λεκάκης κατά την έναρξη της συνεδρίασης ανέγνωσε έκθεση της Διεύθυνσης Υγιεινής σύμφωνα με την οποία στα περισσότερα σημεία οι κάδοι είναι υπερπλήρης, υπάρχει δυσοσμία, τα απορρίμματα έχουν σκορπιστεί ενώ υπάρχουν και πολλά έντομα.

Η αυτοψία της Διεύθυνσης πραγματοποιήθηκε χθες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αντιδρούν και να αναφέρουν ότι σήμερα η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη. 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν και πως δεν μπορεί να καθαριστεί η πόλη». Γι΄ αυτό το λόγο όπως εξήγησε είναι απαραίτητο να μπει ιδιώτης για να καθαρίσει πιο γρήγορα η πόλη. Όπως είπε, ο ιδιώτης θα βγει ούτως ή άλλως ό,τι και να γίνει με το θέμα των συμβασιούχων, καθώς η πόλη δεν μπορεί να καθαριστεί σε βραχύ χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στους δρόμους της πόλης είναι πάνω από 2.000 τόνους σκουπιδιών και ο ιδιώτης θα κληθεί να συλλέξει περίπου 1.200 τόνους.

«Το δικό μου μέλημα είναι να καθαρίσει η πόλη το συντομότερο δυνατόν, αν μπορούσε να γίνει και σε μια μέρα. Και είπα στους εργαζόμενους να δεχθούν μια εξωτερική βοήθεια για να καθαρίσει η πόλη», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι ιδιωτικοποίηση που θα μπει για τρεις μέρες ιδιώτης.

Οι εργαζόμενοι διεμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τον ιδιώτη να ξεκινήσει την αποκομιδή και πως με κάθε τρόπο θα τον εμποδίσουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Κώστα Ξανθόπουλο, η κατάσταση είναι βελτιώμένη και είναι δυνατόν να καθαρίσει η πόλη τις επόμενες δύο ημέρες.