Skip to main content

Μπλόκο δήμου Θεσσαλονίκης στη ΛΑΕ για συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο

Η Λαϊκή Ενότητα χαρακτηρίζει «απολύτως αντιδημοκρατική απόφαση» την άρνηση του δήμου να παραχωρήσει τη πλατεία Λευκού Πύργου για προεκλογική εκδήλωση.

«Μπλόκο» βάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης στα σχέδια της Λαϊκής Ενότητας για τη διεξαγωγή της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματος στην πλατεία του Λευκού Πύργου την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμος αρνείται να παραχωρήσει στη ΛΑΕ τον χώρο μεταξύ Λευκού Πύργου και παραλίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μια «απολύτως αντιδημοκρατική απόφαση». Χαρακτηρίζει μάλιστα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, «Λουδοβίκο 16ο».

«Η απαγόρευση αυτή έχει σαφή πολιτικά κίνητρα, δεδομένου ότι ο χώρος του Λευκού Πύργου σηματοδοτεί τις μεγάλες αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις των πολιτών της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Μπουτάρης, συνεπής θιασώτης των μνημονίων, δεν διστάζει να φιμώσει το μόνο κόμμα που προτάσσει ότι υπάρχει εναλλακτική κι ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος. Το ίδιο έκανε άλλωστε κι όταν απαγόρευσε στον Μίκη Θεοδωράκη και τη Σπίθα να κάνει αντιμνημονιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους. Μάλλον λοιπόν για τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, όποιος τολμά να αμφισβητήσει ότι η φτώχεια, το ξεπούλημα και η ανεργία είναι μονόδρομος, πρέπει να ναρκοθετείται», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα.


«Εμείς θα του θυμίσουμε απλώς ότι όπως ο λαός της Θεσσαλονίκης αγνόησε τις προτροπές του κ. Μπουτάρη, ψηφίζοντας μαζικά το περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιούνη, με τον ίδιο τρόπο θα ακυρώσει στην πράξη τις αντιδημοκρατικές του πρακτικές. Με τέτοια τερτίπια δεν θα καταφέρει να εμποδίσει τη Λαϊκή Ενότητα να γίνει δύναμη ανατροπής των πολιτικών που τόσο πολύ επικροτεί ο κ. Μπουτάρης. Κι επειδή δεν μπορεί να μας στείλει στην Κούβα, όπως θα ήθελε, να μάθει να σέβεται και την Αριστερά και τη Δημοκρατία.

»Ας πάει, τέλος, μια βόλτα μέχρι το Παρίσι, ως λάτρης της ευρωπαϊκής κουλτούρας, να μάθει για όλες τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στην ιστορική περιοχή της Βαστίλης. Εκτός αν δεν τον ενδιαφέρει, γιατί άρχισε να αισθάνεται σαν τον Λουδοβίκο 16ο», καταλήγει.