Skip to main content

Μπίλιας: Η μεταμφίεση του ΕΦΚΑ δεν λύνει το πρόβλημα

Καλούμε την κυβέρνηση, να αναζητήσει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που η ίδια έχει δημιουργήσει στο ασφαλιστικό σύστημα, τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Η «μεταμφίεση» αντισυνταγματικών παραμέτρων του ΕΦΚΑ δεν λύνει το πρόβλημα, τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλιας, εν αναμονή της επίσημης γνωστοποίησης της απόφασης του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας παραμέτρων που εισήγαγε στο ασφαλιστικό πλαίσιο ο νόμος Κατρούγκαλου και η σύσταση του ΕΦΚΑ.

«Προφανώς θα τοποθετηθούμε αναλυτικότερα μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ. Ωστόσο, κατόπιν όσων είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας και –κυρίως – μετά τα σχόλια κυβερνητικών στελεχών που ουσιαστικά πιστοποιούν την εγκυρότητα των πληροφοριών, οι Έλληνες μηχανικοί καλούμε την κυβέρνηση, να αναζητήσει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που η ίδια έχει δημιουργήσει στο ασφαλιστικό σύστημα», τονίζει ο κ. Μπίλιας.

Και προσθέτει: «Την προτρέπουμε να μελετήσει εκ νέου τις προτάσεις των θεσμικών φορέων εκπροσώπησης του κλάδου, που είναι και θεσμικοί σύμβουλοι της Πολιτείας. Και της ζητούμε να μην βιάζεται και να μην προεξοφλεί επιλογές “μεταμφίεσης” των όποιων αντισυνταγματικών παραμέτρων της δομής και της λειτουργίας του ΕΦΚΑ, που θα παρατείνουν και θα επιδεινώσουν το πρόβλημα, αντί να το επιλύσουν με τρόπο συμβατό προς τις επιταγές του Συντάγματος».