Skip to main content

Μπήκε ο Ίβιτς, έξω για 30 λεπτά ο Μούσλι

Η τέταρτη μέρα προπονήσεων του ΠΑΟΚ στο Μπαντ Μπρουκενάου έκρυβε και πάλι πολλή δουλειά, μικρή πτώση της θερμοκρασίας, την επιστροφή του Βλάνταν Ίβιτς σε φουλ ρυθμούς και την αποχώρηση του Ζλάταν Μουσ
Η τέταρτη μέρα προπονήσεων του ΠΑΟΚ στο Μπαντ Μπρουκενάου έκρυβε και πάλι πολλή δουλειά, μικρή πτώση της θερμοκρασίας που διευκόλυνε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, την επιστροφή του Βλάνταν Ίβιτς σε φουλ ρυθμούς, την αποχώρηση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο τελευταίο ημίωρο του προγράμματος για προληπτικούς λόγους, τα χιλιόμετρα που έγραψε στο κοντέρ ο Σαλπιγγίδης και την επιμονή του Μάριο Μπερέτα να δουλέψει το 4-4-2.

Δρόσισε στο Μπαντ Μπρουκενάου

Η ζέστη που επικρατούσε το Σάββατο στην περιοχή όπου προετοιμάζεται η ομάδα ήταν αφόρητη και επιστρατεύτηκαν πολλά υγρά για να αντιμετωπιστεί. Την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Σημειώθηκε μικρή πτώση της θερμοκρασίας, σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους και αυτή τη φορά δε χρειάστηκε μπουγέλο από τους ποδοσφαιριστές για να δροσιστούν. Υπό αυτές τις συνθήκες διευκολύνθηκε και το έργο παικτών και τεχνικής ηγεσίας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής.

Μέσα ο Ίβιτς

Ο Μάριο Μπερέτα και οι συνεργάτες του χαμογέλασαν την Κυριακή το πρωί, βλέποντας τον Βλάνταν Ίβιτς να φωνάζει "παρών" στο κανονικό πρόγραμμα. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο δεξί μηρό (σφίξιμο), και μέσω της συμμετοχής του σε υψηλούς ρυθμούς διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.

Η αποχώρηση του Μουσλίμοβιτς

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς πριν το τέλος της πρωινής προπόνησης αποχώρησε προληπτικά στο τελευταίο ημίωρο και δεν συμμετείχε σε ένα μέρος του οικογενειακού διπλού. Η κατάσταση του Βόσνιου φορ πάντως δεν εμπνέει ανησυχία.

Τρέξιμο για "Σάλπι" - Και μπάλα για Μαλεζά

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ξεκίνησε να γράφει χιλιόμετρα στο κοντέρ για να καλύψει έδαφος στη φυσική κατάσταση και να μπει ομαλά στους ρυθμούς που ακολουθεί ήδη το αγωνιστικό τμήμα. Ο διεθνής επιθετικός ακολούθησε την Κυριακή στην πρωινή προπόνηση ατομικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Ο Στέλιος Μαλεζάς ναι μεν ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο στη διάρκεια του προγράμματος ενσωματώθηκε με το υπόλοιπο γκρουπ και συμμετείχε στις ασκήσεις με μπάλα. Και ο διεθνής αμυντικός δείχνει ότι έχει βρει τα πατήματά του και σταδιακά θα περάσει σε φουλ ρυθμούς. Εν΄ τω μεταξύ, οι Λίνο και Κριστιάνο ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και ενδυνάμωσης.

Η εκγύμναση των τερματοφυλάκων

Το γκρουπ των τερματοφυλάκων, Χαλκιάς, Κρέσιτς, Κουτζαβασίλης και Γλύκος ακολούθησαν ένα ειδικό πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του προπονητή τερματοφυλάκων Ρόκα. Με μεγάλη διάθεση εκτέλεσαν όλες τις οδηγίες ατομικής βελτίωσης.

Η επιμονή στο 4-4-2

Είναι ξεκάθαρο από τις πρώτες κιόλας ημέρες προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στη Γερμανία ότι ο Μάριο Μπερέτα δουλεύει πάνω στο 4-4-2. Αυτό προσπάθησε να εφαρμόσει και κατά την διάρκεια του οικογενειακού διτέρματος. Πραγματοποιήθηκε και σε μικρό γήπεδο και σε ολόκληρο. Ειδήσεις δεν προέκυψαν για τα πρόσωπα μέσα από τις δοκιμές του Ιταλού τεχνικού, ωστόσο αυτό που προκύπτει είναι η επιμονή του πάνω στο συγκεκριμένο σύστημα.