Skip to main content

Μπεσικτάς εναντίον Euroleague:Είναι μία οργάνωση που κλέβει τις ομάδες

O πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου, Φιρκέτ Ορμάν εξαπέλυσε πυρά εναντίον της μεροληπτικής στάσης που κρατά η διοργάνωση υπέρ των ισπανικών ομάδων

Πυρά εναντίον της Euroleague εξαπέλυσε ο πρόεδρος της μπασκετικής Μπεσικτάς, Φιρκέτ Ορμάν χαρακτηρίζοντας την ως μία οργάνωση που «κλέβει τις ομάδες»

«Είμαι κατά της Euroleague. Θα μιλήσω με μεγάλη ειλικρίνεια. Τους βλέπω σαν μία οργάνωση που ληστεύει. Και είμαι αρνητικός στο να στέλνουμε τους συλλόγους μας εκεί», σχολίασε αρχικά ο Ορμάν και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια ισπανική εταιρεία και δημιούργησαν αυτό το νέο εγχείρημα με το όνομα Euroleague. Έδωσαν πολύ μικρό μερίδιο στα κλαμπ. Ποιος είναι ο μεγάλος μέτοχος; Αυτή η ισπανική εταιρεία. Είναι μία ομοσπονδία; Όχι. Είναι απλά μία εταιρεία! Και έχουν μαζί τους τούρκικους χορηγούς. Εννέα διαφορετικούς χορηγούς. Λένε πως "αν μας δώσουν περισσότερα χρήματα, θα επιτρέψουμε στην Ντόγκους να αγωνιστεί". Την επόμενη χρονιά λένε "δώστε μας και άλλα χρήματα". Σε ποιον ανήκουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα; Σε αυτή την εταιρεία. Οι σύλλογοι πληρώνουν για αυτά! Δεν είναι ένας οργανισμός όπως το Champions League ή το Europa League στην μπάλα. Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα έσοδα. Που καταλήγουν λοιπόν όλα αυτά τα λεφτά; Στην ισπανική εταιρεία!».