Skip to main content

Μπερτομέου: Ο Άρης πρέπει να βελτιωθεί για να παίξει στην Euroleague

Τους τρόπους με τους οποίους ο Άρης θα μπορέσει να συμμετέχει και πάλι στην Euroleague εξήγησε με δηλώσεις του ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Στην ιστοσελίδα «sport24.gr» μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, για την επιθυμία τόσο του Άρη, όσο και της ΑΕΚ για συμμετοχή τους και πάλι στη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ο Άρης και η ΑΕΚ θέλουν διακαώς να πάρουν μέρος στην Euroleague. Πως μπορούν να το πετύχουν; Τι συμβουλή θα τους δίνατε;

«Με το να βελτιώνονται, με το να ανταγωνίζονται καλύτερες ομάδες από αυτές που ανταγωνίζονται μέχρι στιγμής και να είναι σταθεροί στις αρχές και στη φιλοσοφία τους. Αυτό είναι το κλειδί. Αν το κάνουν τότε έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην Euroleague, από τη στιγμή που προσκλήθηκαν να παίξουν στο Eurocup, να βρίσκονται δηλαδή στις 40 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε μια άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση αν όχι με την ελίτ, με ομάδες που έχουν εμπειρία από την Euroleague στο παρελθόν. Τους προσφέραμε την εγγύηση να αναπτύξουν αυτό το project για τρία χρόνια, γιατί ξέρουμε ότι σε ένα χρόνο είναι αδύνατο. Να τους δημιουργήσουμε ένα βολικό περιβάλλον για να το κάνουν, ισχυρό ανταγωνισμό, καλούς συνεργάτες και έναν χρονικό ορίζοντα».

Ποιο παράδειγμα θα πρέπει να μιμηθούν;

«Η Μπάγερν Μονάχου, η Μπάμπεργκ, η Βαλένθια… Η σταθερότητα είναι δική τους ευθύνη. Το να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και το περιβάλλον να αναπτυχθούν είναι η δική μας δουλειά».