Skip to main content

Μπερλουσκόνι: Παρέδωσα τη Μίλαν σε γκρουπ Κινέζων επενδυτών

Στην αποκάλυψη πως πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μίλαν σε γκρουπ Κινέζων επενδυτών προχώρησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο «San Raffaele», όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην καρδιά του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου αποκάλυψε πως πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μίλαν σε γκρουπ Κινέζων επενδυτών. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο «Καβαλιέρε» αποτελούσε τον ισχυρό άντρα των «ροσονέρι» τα τελευταία 30 χρόνια!

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Παρέδωσα τη Μίλαν σε αυτούς που είναι σε θέση να την εκτοξεύσουν. Απαίτησα από το γκρουπ των Κινέζων επιχειρηματιών να κάνουν μία σημαντική επένδυση, ύψους 400.000.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια. Πιστεύω πως η τελευταία επιλογή είναι σημαντική, να παραδώσω τη Μίλαν στα χέρια εκείνων που είναι σε θέση να την κάνουν ξανά πρωταγωνίστρια στην Ιταλία, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για έναν σημαντικό όμιλο επιχειρηματιών όπου έχει συμμετοχή και το κινεζικό κράτος. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν παρακολουθούσα τα πράγματα όπως θα ήθελα. Θα ήθελα να κλείσω τα 30 χρόνια στο τιμόνι με μία επιτυχία».