Skip to main content

Μπέπε Γκρίλο: Προτείνει «λαϊκή επιτροπή» που θα κρίνει τα λάθη των ΜΜΕ

Η Ιταλική Ομοσπονδία Τύπου ασκεί έντονη κριτική στην πρόταση Γκρίλο και προειδοποιεί εναντίον ενός «γενικευμένου λιντσαρίσματος των δημοσιογράφων».

Τη δημιουργία μιας «λαϊκής επιτροπής η οποία θα κρίνει τα λάθη των μέσων μαζικής ενημέρωσης», ζητά ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο.

«Προτείνω να συσταθεί μια λαϊκή επιτροπή η οποία να καθορίζει αν οι ειδήσεις που μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης είναι αληθείς», έγραψε σήμερα ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων στο ιστολόγιό του.

Σύμφωνα με τον Γκρίλο, την επιτροπή αυτή θα πρέπει να συνθέσουν «πολίτες που θα επιλέγονται με κλήρωση, οι οποίοι θα διαβάζουν τα άρθρα των εφημερίδων και θα παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων».

Ωστόσο, έντονη κριτική ασκεί στην πρόταση Γκρίλο η Ιταλική Ομοσπονδία Τύπου, η οποία σε ανακοινωθέν της, «βεβαιώνει τον Μπέπε Γκρίλο ότι αν η πρότασή του υλοποιηθεί, η Ιταλία, από την 77η θέση στον κόσμο της κατάταξης για τον σεβασμό της ελευθεροτυπίας, θα περάσει στην 154η θέση». Η Ομοσπονδία Τύπου προειδοποιεί εναντίον ενός «γενικευμένου λιντσαρίσματος των δημοσιογράφων» και υπογραμμίζει ότι απειλές σαν αυτές «προκαλούν την καταβαράθρωση της χώρας στις διάφορες διεθνείς κατατάξεις» που αφορούν την ελευθερία του Τύπου.