Skip to main content

Μπελέρης: Στόχος τους είναι να μην αναλάβω καθήκοντα δημάρχου

Μιλώντας από το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, ο Φρέντι Μπελέρης κατακεραυνώνει την αλβανική δικαιοσύνη

Συνέντευξη στην ΕΡΤ και τον Πιέρρο Τζανετάκο παραχώρησε ο Φρέντι Μπελέρης, μέσω ηχογράφησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με την οικογένειά του.

«Στόχος τους είναι να μην αναλάβω καθήκοντα δημάρχου», είπε ο Φρέντι Μπελέρης, υποστηρίζοντας πως οι αλβανικές Αρχές θα συνεχίσουν την πολιτική υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νέα τροπή λαμβάνει το ζήτημα Μπελέρη μετά την αποκάλυψη ότι βασικός μάρτυρας κατηγορίας φέρεται να χρηματίστηκε για να εμπλέξει τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας στη δήθεν υπόθεση δωροδοκίας ψηφοφόρων. Κι ενώ εδώ και έξι μήνες τα Τίρανα αρνούνται να επιτρέψουν στον Μπελέρη την ανάληψη καθηκόντων του, η αλβανική δικαιοσύνη παραβλέπει σκανδαλωδώς τα λεγόμενα του κατά γενική ομολογία αναξιόπιστου μάρτυρα.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, δήλωσε: «Μετά από την παραδοχή ότι χρηματίστηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα η κατηγορία θα είχε καταπέσει. Δεν μπορεί να κρατούμαι προφυλακισμένος για τόσο καιρό με την μαρτυρία ενός ανθρώπου που είναι καταδικασμένος για απάτες και κλοπές και ενός συνεργάτη της αστυνομίας που όπως παραδέχτηκε ο διευθυντής της αστυνομίας της Χειμάρρας που τον έχουν χρησιμοποιήσει και σε άλλες υποθέσεις. Στην ερώτηση των δικηγόρων «τι έγινε μετά που έφυγες που πήρες τα λεφτά;» λέει δε θυμάμαι. Αυτός πήγε και παρέδωσε τα λεφτά μετά από 8 ώρες, μία στημένη ιστορία».

Μιλώντας στην ΕΡΤ από το καρτοτηλέφωνο των αλβανικών φυλακών κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με τον γιο του, ο Φρέντι Μπελέρης κατακεραυνώνει την αλβανική δικαιοσύνη, επισημαίνοντας μάλιστα το παράδοξο ότι αυτή τη στιγμή στη Χειμάρρα παραμένει δήμαρχος αυτός που ηττήθηκε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο Φρέντι Μπελέρης εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας: «οι δικαστές, οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται έχουν επανδρώσει τη “νέα δικαιοσύνη” όπως τους αρέσει να την λένε, αυτοί είναι οι παλιοί. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν “ουρές” από το παρελθόν, έχουν υποθέσεις. Άνθρωπος που έχει χάσει τις εκλογές παραμένει στην διοίκηση του δήμου, και όσο παραμένει υπάρχουν κατηγορίες στον αλβανικό τύπο αλλά και στην δικαιοσύνη ότι παίρνει αποφάσεις, οι οποίες αποτελούν σκάνδαλα και οικονομικές ατασθαλίες. Έχουμε κάνει μηνύσεις για πλαστογραφημένα έγγραφα που υπάρχουν στην δικογραφία, που το SPAK (Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς) κλείνει την υπόθεση και δεν δέχεται τις μηνύσεις μας».

Ο Φ. Μπελέρης υπογραμμίζει ότι βασικός στόχος της αλβανικής κυβέρνησης είναι η υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών, μέσω της υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας: «Η αγωνία του κυρίου Ράμα ήταν να μη χάσει το δημαρχείο Χειμάρρας. Πιστεύω ότι προσπαθεί να με θέσει εκτός από τη μάχη διεκδίκηση του Δήμου, αν ξαναγίνουν εκλογές. Θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική της υφαρπαγής των περιουσιών και την προσπάθεια να δυσκολέψουν τη ζωή και να στερήσουν οικονομικούς πόρους από τους ντόπιους κατοίκους, τους Έλληνες, με σκοπό να φύγουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Μπελέρη υπάρχουν απτά στοιχεία βάσει των οποίων αποδεικνύεται ότι οι αλβανικές αρχές πλαστογραφούν τις καταστάσεις περιουσιακών στοιχείων, προχωρώντας παραλλήλως σε παράνομες αλλαγές του χωροταξικού σχεδίου της Χειμάρρας.