Skip to main content

Μπαξεβάνος (ΠΑΕ ΠΑΟΚ): Χρέος μας να κάνουμε αποδοτικό τον σύλλογο

Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της ασπρόμαυρης ΠΑΕ υπογράμμισε πως το αυριανό συνέδριο του Δικεφάλου θα είναι περισσότερο πρακτικό και λιγότερο θεωρητικό

Για το συνέδριο «Return on Investment in Football Business» που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μακεδονία Παλλάς, μίλησε στον ρ/σ «Libero», ο Λάζαρος Μπαξεβάνος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Αύριο διοργανώνουμε ένα συνέδριο, με αντικείμενο το "Return on Investment in Football Business", δηλαδή την απόδοση πάνω στις επενδύσεις που μπορεί να κάνει κανείς στο ποδόσφαιρο, σε όλες τις δράσεις που έχει, είτε είναι αυτό γήπεδο, είτε χορηγίες είτε εμπορικές δραστηριότητες, είτε παράλληλες εμπορικές δραστηριότητες, αυτές είναι οι τέσσερις βασικοί κλάδοι που το έχουμε χωρίσει. Θέλουμε να διοργανώσουμε ένα συνέδριο περισσότερο πρακτικό και λιγότερο θεωρητικό από άλλα και κάπως να μοιάζει με αυτά τα συνέδρια που πηγαίνουμε εμείς στο εξωτερικό, ώστε να έχουμε και ένα αποτέλεσμα μετά το συνέδριο και να μην μένουμε μόνο στην θεωρία και στις απόψεις στον… αέρα. Για αυτό και επιλέξαμε μέσα από κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη, ανθρώπους μέσα από την αγορά, όχι θεωρητικούς, ανθρώπους που κάθε μέρα έχουν σαν αντικείμενο αυτό.

Οπότε πιστεύω πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το βιώνουμε αυτό κάθε ώρα που περνάει γιατί έχουμε πολλές αιτήσεις για να παρακολουθήσουν το συνέδριο το οποίο το κάναμε σχετικά κλειστό, θα είναι γύρω στα 300 άτομα από όλη την Ελλάδα, από ομάδες, από οργανισμούς από εταιρείες, ώστε να μοιραστούμε την γνώση μαζί τους. Δεν είναι κάποιο συνέδριο στο οποίο θα αυτοπροβληθεί ο ΠΑΟΚ, δεν θα υπάρχει καμιά παρουσίαση από τον ΠΑΟΚ σε αυτό το συνέδριο, το κάνουμε για να μοιραστούμε γνώση με όλο τον κόσμο εδώ στην Ελλάδα και να προχωρήσουμε μπροστά. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται μια… έκρηξη για το πως παρουσιάζονται οι χορηγοί μέσα από τις τηλεοπτικές εικόνες, θα υπάρχουν ορισμένα λογισμικά τα οποία θα μας εκπλήξουν πραγματικά, υπάρχει μεγάλη άνοδος σε αυτό το κομμάτι.

Η ιδέα αυτή γεννήθηκε από τα ερωτήματα που είχαμε εμείς οι ίδιοι μέσα στον ΠΑΟΚ, το πως μπορούμε να προχωρήσουμε, όπως και στο στάδιο που γεννά πολλά ερωτήματα, άλλο να το χτίσουμε και άλλο να στο στήσιμο οργανωτικά. Είχαμε πολλά ερωτήματα τα οποία δεν μπορούν να απαντηθούν μέσα από τον Ελληνικό χώρο στο 100%, για αυτό θέλουμε να πάρουμε γνώση από το εξωτερικό για αυτό φέρνουμε και κάποιους ανθρώπους. Ένας σημαντικός παράγοντας όταν χτίζεις κάτι, είναι το πως πρέπει να το στήσεις για να είναι λειτουργικό και αποδοτικό, ανεξάρτητα από το πόσο πλούσιο πρόεδρο έχεις, εμάς το χρέος μας είναι να κάνουμε τον ΠΑΟΚ να είναι αποδοτικός για να βγάζει και λογική αλλιώς δεν μπορεί να πάει επ άπειρον το πράγμα».