Skip to main content

Μπαξεβάνος: Να ξεκινήσουμε με νίκη, δύσκολο το γήπεδο του Τηλυκράτη

Ο προπονητής του Ηρακλή χαρακτήρισε τον «κυανόλευκο» κόσμο ως αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και στάθηκε στη σημασία των τριών σερί εντός έδρας αγώνων

Για τη συμμετοχή του Ηρακλή στα μπαράζ ανόδου μίλησε στον ρ/σ «Fair Play», ο Σπύρος Μπαξεβάνος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του «Γηραιού»:

«Σίγουρα ο παράγοντας-έδρα είναι πολύ σημαντικός. Αν πάρεις τα τρία παιχνίδια στην έδρα του και είσαι συγκεντρωμένος αμυντικά στα εκτός έδρας, ώστε να μην τα χάσεις, νομίζω ότι η ομάδα θα πάει καλά. Το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός έδρας και το μόνο που μας προβληματίζει είναι ο αγωνιστικός χώρος που θα συναντήσουμε στο γήπεδο της Λευκάδας.

Δεν είναι γήπεδο στο οποίο μπορείς να παίξεις εύκολα ποδόσφαιρο. Βέβαια, είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε και σε τέτοια γήπεδα και να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό. Πάντως και στον Καμπανιακό και στην Αλεξάνδρεια τα παιδιά προσαρμόστηκαν γρήγορα σε διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Σε τέτοια παιχνίδια είσαι λίγο πιο συγκρατημένος στο δικό σου μισό και προσπαθείς την μπάλα να τη φέρνεις πιο εύκολα στο αντίπαλο μισό γήπεδο και να έχεις πολλούς παίκτες εκεί, ώστε να μπορείς να δημιουργήσεις εσύ καταστάσεις».

Για τον Τηλυκράτη Λευκάδας: «Το γήπεδο της Λευκάδας νομίζω ότι βοηθάει τον τρόπο παιχνιδιού τους. Είναι μία ομάδα καλή αμυντικά, διαθέτει κάποια έμπειρα παιδιά, είναι δυνατή στις στατικές φάσεις. Είναι παιχνίδια ειδικών συνθηκών, στα οποία πρέπει γρήγορα να μπαίνεις στο… πετσί τους».

Για το ρόλο που θα παίξουν τα τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια: «Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με θετικό αποτέλεσμα και αν στη συνέχεια μπορέσουμε να πάρουμε τα τρία εντός έδρας παιχνίδια, νομίζω θα έχουμε μεγάλο προβάδισμα για μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Δεν νομίζω να είναι ιδιαίτερο πρόβλημα το ότι θα υπάρξει εμβόλιμη αγωνιστική. Σίγουρα δεν θα υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για ξεκούραση, αλλά οι ομάδες θα έχουν πάνω-κάτω τον ίδιο βαθμό δυσκολίας και κούρασης από Κυριακή σε Τετάρτη».

Για την κατάσταση του έμψυχου δυναμικού: «Έχουμε τον Μεντί, που τον προστατεύσαμε γιατί είχε τον τελευταίο καιρό ένα πρόβλημα. Σιγά-σιγά μπαίνει μέσα, ώστε να τον έχουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα».

Για τον κόσμο του Ηρακλή: «Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ στα τελευταία παιχνίδια και νομίζω ότι τώρα θα το κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ομάδας και νομίζω ότι θα έρθει για να μας βοηθήσει σε όλα τα παιχνίδια».