Skip to main content

Μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τα... ελληνικά αποκτήματα (vid)

Η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ παρουσίασε και επίσημα τους τρεις Έλληνες μπασκετμπολίστες που απέκτησε το καλοκαίρι, σε γνωστό εστιατόριο

Με τους «εγχώριους», Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Λίνο Χρυσικόπουλο και Αντώνη Κόνιαρη, ξεκίνησε την παρουσίαση των νέων αποκτημάτων του ο ΠΑΟΚ.

Οι τρεις Έλληνες μπασκετμπολίστες παρουσιάστηκαν και επίσημα σήμερα το μεσημέρι από την «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ σε γνωστό εστιατόριο στο Mediterranean Cosmos.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Γλυνιαδάκης έχει υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, σε αντίθεση με τους άλλους δύο. Η σύμβαση με τον Χρυσικόπουλο προβλέπει συνεργασία τεσσάρων χρόνων, ενώ η αντίστοιχη με τον Κόνιαρη είναι για τρία χρόνια.

Γλυνιαδάκης: Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι με θέλει πολύ

Πρώτος από τους τρεις μίλησε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης που στάθηκε στην επιμονή που έδειξε ο ΠΑΟΚ για την απόκτησή του, την ευρωπαϊκή συμμετοχή και τον ρόλο που θα έχει στους ασπρόμαυρους.

«O ΠΑΟΚ έδειξε να με θέλει πολύ και το οικονομικό κομμάτι δεν έχει την μεγαλύτερη σημασία για εμένα. Ήθελα να έχω αγωνιστική συμμετοχή στα 35 μου, έχω ξανά συνεργαστεί με άψογο τρόπο με τον Σούλη Μαρκόπουλο κι ο ΠΑΟΚ είναι μία γνωστή μπασκετική οικογένεια. Κάνει την υπέρβασή του κάθε χρονιά, αναλογικά με τα οικονομικά του δεδομένα και η συμμετοχή στο Champions League ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξα την ομάδα».

Για την βοηθειά του στον Κόνιαρη και τους άλλους μικρούς: «Είναι μεγάλο κίνητρο να δω τον Αντώνη να παίξει στο επίπεδο που μπορεί και θέλω να μπορώ να τον βοηθήσω και να τον καθοδηγήσω με την εμπειρία μου, όπως και τα άλλα παιδιά. Τον έχω συμβουλέψει και αγωνιστικά αλλά και πως να διαβάζει τα παιχνίδια και θα μπορέσω να του πω κι άλλα πράγματα στη συνέχεια».

Για τη συνεργασία του με τον Κιθ Κλάντον: «Θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε παρόμοια πράγματα με τον Κλάντον. Λόγω ύψους και ταχύτητας θα ταιριάξουμε κι έτσι πρέπει να είναι ένα δίδυμο ψηλών».

Για το πώς κρίνει την ομάδα μέχρι στιγμής: «Το κριτήριο μας δεν είναι η νίκη τώρα, αλλά να εκτελούμε σωστά αυτά που δουλεύουμε, να βγάζουμε πολύ ενεργεια στο παρκέ. Σε αυτό μας βοηθάει ο μέσος όρος ηλικίας και μας χαροποιεί που το κάνουμε μέχρι στιγμή. Ο κόσμος θα δει περισσότερη ενέργεια κι ομαδικότητα φέτος από τον ΠΑΟΚ».

Χρυσικόπουλος: Έχω αφήσει κάτι που πρέπει να συνεχίσω

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Λίνος Χρυσικόπουλος που μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

«Για μένα τον μεγαλύτερο ρόλο για να έρθω έπαιξαν το οικογενειακό κλίμα και ο προπονητής. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για εμένα, ελπίζω να κάνουμε μία πολύ καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα».

Για την επιστροφή του στην ομάδα: «Αυτή τη φορά έρχομαι από την προετοιμασία και νιώθω μέσα μου ότι έχω αφήσει κάτι που πρέπει να συνεχίσω».

Για το πόσο ιδιαίτερη θα είναι για τον ίδιο η χρονιά που έρχεται: «Κάθε χρονιά είναι ένα στοίχημα, όμως φέτος θα είναι ιδιαίτερη χρονιά κι όλα δείχνουν ότι θα πάει καλά για μένα και την ομάδα».

Κόνιαρης: Επέστρεψα στην πραγματική μπασκετική μου οικογένεια

Τελευταίος από τους τρεις, μίλησε ο νεότερος της «παρέας», ο Αντώνης Κόνιαρης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΑΟΚ που μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στην πραγματική μου μπασκετική οικογένεια. Με ξέρουν όλοι εδώ, θα είναι πρώτη μου ενεργή χρονιά στην Α1. Δεν θα βάλω το «εγώ» πάνω από την ομάδα σε καμία περίπτωση κι εύχομαι να κάνουμε μία πολύ καλή χρονιά.

Για το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό: «Στον Παναθηναϊκό πήρα αρκετές εμπειρίες. Δεν είχα ιδιαίτερο ρόλο στην ομάδα, όμως έχω σημαντικές εικόνες που μπορώ να τις μεταφέρω και να βοηθήσω την ομάδα μου να δουλέψει».

Για το τι του ζητάει ο Σούλης Μαρκόπουλος: «Ο κόουτς ζητάει συγκεκριμένα πράγματα. Να είμαι συγκεντρωμένος σε άμυνα κι επίθεση κι όσο μπορώ θα προσθέτω νέα στοιχεία στο παιχνίδι μου».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ την νέα χρονιά: «Στην Ελλάδα επιτυχία θα είναι να παίζουμε ωραίο μπάσκετ που να ευχαριστιέται ο κόσμος, στην Ευρώπη θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα μέσα στη χρονιά».