Skip to main content

Μπαράζ συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη - Χειροπέδες σε 42 άτομα

Συνελήφθησαν συνολικά 42 άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς της ΓΑΔΘ για διάφορα αδικήματα, το τελευταίο 24ωρο

Σε συνολικά 42 συλλήψεις ατόμων, για διάφορα αδικήματα, προχώρησαν στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας,  Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:

  • 7 άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μεσημβρινές ώρες χθες (05-01-2018), δύο αλλοδαπών ηλικίας 33 και 22 ετών, οι οποίοι διέρρηξαν κλειδαριά αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης.

Έπειτα από έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του πρώτου, ένα μικροδέμα κάνναβης και (102) μεταλλικά δαχτυλίδια την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και στην κατοχή του δεύτερου, χρυσαφικό, την κατοχή του οποίου επίσης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

  • 8 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • 8 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

- από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, 38χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (6) ετών για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και 38χρονης ημεδαπής σε βάρος της οποίας εκκρεμεί απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (6) ετών για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.

- από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, 27χρονου αλλοδαπού, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ξάνθης για παράβαση του Νόμου «Περί αλλοδαπών».

  • 19 άτομα, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική επικράτεια.

 Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.