Skip to main content

Μπαράζ συλλήψεων για λαθραία ποτά και τσιγάρα σε Προμαχώνα και Σέρρες

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα 49χρονου που μετέφερε 42 φιάλες αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, προχώρησαν χθες στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

- Ένας 49χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 42 φιάλες αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
- Ένας 63χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 90 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
- Ένας 40χρονος υπήκοος Τουρκίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 49 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
- Ένας 44χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 7 φιάλες αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα οχήματα των συλληφθέντων.

Χειροπέδες και σε δύο Βουλγάρες για λαθραία ποτά

Εν τω μεταξύ, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 43 και 42 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, σε αστυνομικό έλεγχο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με προσωρινά υπεύθυνη την 42χρονη, διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση αλκοολούχα ποτά από 21 φιάλες, οι οποίες είχαν εισαχθεί χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Σήμερα (30-9-2017) τα ξημερώματα εντοπίσθηκε στις Σέρρες και συνελήφθη και η 43χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Τα λαθραία ποτά κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο.

Φωτογραφία αρχείου