Skip to main content

Μπαράζ συγκεντρώσεων αυτή την ώρα στα δικαστήρια (φωτο+vid)

Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης και αντιεξουσιαστές είναι αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης και αντιεξουσιαστές είναι αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν αναρτήσει μεγάλα πανό μπροστά από τα δικαστήρια.

Σήμερα εκδικάζεται η μήνυση που έχει καταθέσει η κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ κατά της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διασωστών (στην οποία εντάσσονται οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ) για τη επίσχεση εργασίας την οποία ξεκίνησαν διεκδικώντας μεταξύ άλλων εξαιρέσιμες αποδοχές (νυχτερινά και αργίες).

Οι συμβασιούχοι στο δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν συγκέντρωση, έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπου εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει. Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες. Οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι θα πάρουν μια προσωρινή εντολή για να υποχρεωθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην καταβολή κάποιου ποσού «έναντι».

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες των επεισοδίων της 6ης Δεκεμβρίου 2014.