Skip to main content

Μπαράζ ευρωπαϊκής στήριξης στην ελληνική οικονομία

Σε ένα μπαράζ υποστηρικτικών δηλώσεων της ελληνικής οικονομίας έχουν αποδοθεί από το πρωί κορυφαίοι κοινοτικοί παράγοντες και Ευρωπαίοι εταίροι, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τη χώρα μας και να απομα
Σε ένα μπαράζ υποστηρικτικών δηλώσεων της ελληνικής οικονομίας έχουν αποδοθεί από το πρωί κορυφαίοι κοινοτικοί παράγοντες και ευρωπαίοι εταίροι, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τη χώρα μας και να απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο πτώχευσης.

Έτσι, ενώ η επίθεση των hedge funds στα ομόλογα συνεχίζεται, ο γνωστός αναλυτής Steve Sedgwick. αναρωτιέται με άρθρο του στο CNBC.com: «Γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες βάζουν σε κίνδυνο ολόκληρο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα για μια οικονομία η οποία αντιστοιχεί σε περίπου 2% του συνολικού ΑΕΠ της ένωσης;». Και προσθέτει, ερμηνεύοντας τη στάση των κοινοτικών: «Γιατί να μη σώσουμε την Ελλάδα; Ούτως ή άλλως, δεν είναι πολύ μικρή, για να καταρρεύσει;».

Στο ίδιο πνεύμα, ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος κ. Χοακίμ Αλμούνια, μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη.

Και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών κ. Κριστίν Λαγκάρντ έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι όλα τα μέλη της Ευρωζώνης θα εξετάσουν με μεγάλη προσοχή τα σχέδια της Ελλάδας, για να βάλουν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της.