Skip to main content

Μπαράζ επικρίσεων για το επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ζητήσει επιτακτικά εξηγήσεις από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ έξω από τη Βουλή.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε και σήμερα η απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να ζητήσει επιτακτικά εξηγήσεις από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν κλείσει με κλούβες τη Βασιλίσσης Σοφίας και δεν επέτρεψαν να περάσει από το σημείο πορεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega,ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, παρατήρησε πως «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί όλο αυτό το περιστατικό. Θέλουμε καταλαγή. Είμαστε σε κρίσιμη φάση και δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα».

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη σχολίασε το επεισόδιο, λέγοντας «η κ. Κωνσταντοπούλου μάλλον δεν έχει καταλάβει το θέμα της αρχής της διάκρισης εξουσίας και η ίδια εκτός από πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να παίξει το ρόλο και των υπολοίπων εξουσιών. Δεν μας κάνει εντύπωση. Την έχουμε δει να κάνει τον εισαγγελέα, την έχουμε δει πλέον να αναλαμβάνει και ρόλο αστυνομικής αρχής».

«Η κ. Κωνσταντοπούλου δίνει και προσωπικές παραστάσεις», ήταν το σχόλιο του Νίκου Σοφιανού από το ΚΚΕ.

Εν τω μεταξύ, σε ανάρτησή της στο facebook, η Φωτεινή Πιπιλή έγραψε: «Αφού μίλησε με αυτό το ύφος στον Ταξίαρχο μπροστά στις κάμερες φανταστείτε πως μίλησε στον βενζινά!».