Skip to main content

Μπαράζ επαφών Τσακαλώτου πριν το Eurogroup - Τετ α τετ με Σόιμπλε

Διαδοχικές συναντήσεις Τσακαλώτου και Χουλιαράκη με επικεφαλής θεσμών και αξιωματούχους της Ευρωζώνης - Στις 15:30 το μεγάλο ραντεβού με Σόιμπλε

Μπαράζ επαφών με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωζώνης και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, που ξεκινά στις 16:00, για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με στόχο μία συμφωνία πριν τον Μάρτιο, πραγματοποιούν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Η αρχή έγινε με συνάντηση του ΥΠΟΙΚ με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και τον πρόεδρο του EWG, Τόμας Βίζερ, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών.

Για τις 3.30 ώρα Ελλάδος έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, το «μεγάλο» ραντεβού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που επιμένει σταθερά στην πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

«Δεν μπορεί κανείς από τώρα να προδικάσει το αποτέλεσμα αυτών των επαφών», επισήμανε στέλεχος που μετέχει στην διαπραγματεύσεις, μιλώντας για το «σερί» προπαρασκευαστικών συναντήσεων του Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Στόχος είναι, αναφέρουν διαπραγματευτικές πηγές, να ενημερωθούν πλήρως οι θεσμοί για την ελληνική θέση, αλλά και να αναζητηθούν περιθώρια εύρεσης... κοινού τόπου.