Skip to main content

Μπαράζ ελέγχων στην αγορά της Θεσσαλονίκης από την ΠΚΜ

Ελέγχους σε συνολικά 98 επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μπαράζ αιφνιδιαστικών ελέγχων σε επιχειρήσεις εστίασης, καταστήματα πώλησης τροφίμων, και ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν από τις 29 Αυγούστου υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, από τις 29 Αυγούστου 2016 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν αγορανομικοί έλεγχοι και έλεγχοι ποιότητας τροφίμων (επισήμανση - ενδείξεις τροφίμων, έλεγχος ελαιολάδου σε καταστήματα μαζικής εστίασης, έλεγχος φέτας, έλεγχος παραστατικών, έλεγχος καταγγελιών κτλ.) σε συνολικά 32 επιχειρήσεις (καταστήματα τροφίμων, καταστήματα μαζικής εστίασης, γνωστές αλυσίδες καφέ, ζαχαροπλαστεία, αρτοζαχαροπλαστεία, λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία και πάρκινγκ αυτοκινήτων).

Μάλιστα, οι έλεγχοι δεν εξελίχθηκαν μόνο κατά τις πρωινές ώρες. Κλιμάκια υπαλλήλων προέβησαν σε ανάλογους ελέγχους και κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως σε επιχειρήσεις εστίασης.

Τα συνεργεία ελέγχου προχώρησαν σε δειγματοληψίες τροφίμων από επιχειρήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις περιοχές Μαρτίου και Βότση. Αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων για να εξακριβωθεί η κανονικότητα ή μη των δειγμάτων και να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το νόμο όπου χρειαστεί.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα (29 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου 2016) κλιμάκια υπαλλήλων του Γραφείου Μετρολογίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν εξειδικευμένους ελέγχους για την σωστή λειτουργία των ζυγαριών σε καταστήματα τροφίμων, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ.

Αναλυτικότερα έλεγξαν 117 ζυγαριές σε 30 επιχειρήσεις στην Καλαμαριά (περιοχές Σοφούλη – Φοίνικα), σε 31 στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και σε 5 στην περιοχή του εμπορευματικού σταθμού του αεροδρομίου Μακεδονία. Σε όλες τις περιπτώσεις οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.

Στο μεταξύ, όπως έχει ανακοινώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι συνεχίζονται, ενώ θα επεκταθούν σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της πόλης.